Slovenským pretekárom sa víťazný veniec neušiel

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. septembra 2017, 08:52
  • Autor:KVMaVŠ

Počas druhého augustového týždňa zorganizoval Klub vodného motorizmu a vodných športov (KVMaVŠ) už 12. ročník Veľkej ceny Slovenska vznášadiel, ktoré bolo tretím kolom štvordielneho seriálu majstrovstiev Európy, konajúce sa v anglickom Allertone, francúzskom Grez-Neuville a finálovom kole v nemeckom Saalburgu.

Súťaže v Piešťanoch sa zúčastnili jazdci z Nemecka, Francúzska, Švédska, Veľkej Británie, ale aj Rakúska, Poľska, Česka a, samozrejme, domáceho Slovenska.
Súťažilo sa v šiestich kategóriách. Domáci KVMaVŠ zastupovalo šesť pretekárov v troch kategóriách – Ingrid Schwarzová, Marián Monček, Andrej Kováč, Vendelín Kapičiak (FN), Ivan Štefánik (F50) a Jaroslav Baláž ml. (F50 a FS).
Nováčikovskú triedu FN vyhral Francúz Ilya Dupont pred domácim Mariánom Mončekom a Andrejom Kováčom. V juniorskej kategórii zvíťazil Rickard Ivanoff zo Švédska pred Julliette Ragotovou z Francúzska. Kategóriu F50 ovládli Francúzi – prvé miesto Christian Godicheau, druhé Team Grez, tretie Team Richard. Ivan Štefánik a Jaroslav Baláž mali v prvej a druhej rozjazde poruchu motora. Baláž po oprave štartoval až v nedeľu a podarilo sa mu v tretej rozjazde prepracovať z poslednej pozície na štarte na druhú, čo však na celkové medailové umiestnenie nestačilo.
V kategórii FS zvíťazil Talian Sacha Rouchier pred Balážom a Mariom Kohlom z Nemecka. Baláž síce jazdil stabilne na prvom mieste pred Rouchierom, poslednú rozjazdu však pre poruchu motora nedokončil. V kategórii F2 bol najlepší Magnus Ivanoff zo Švédska pred Antony Lallierom z Francúzska a Michaelom Metznerom z Nemecka.
Najsilnejšiu kategóriu ovládol Metzner pred Francúzmi Denisom Ragotom a Benoitom Deronetom. Posledné „Open preteky“ všetkých kategórií boli odštartované systémom „Le Mans“ a Veľkú cenu Slovenska si domov odniesol Nemec Metzner.
Počas podujatia bolo možné vidieť aj divácky atraktívne jazdy rýchlostných motorových člnov „Classic boat“ jazdcov z Nemecka, Čiech, ale i slovenskú legendu vodného motorizmu Ladislava Herbanského. Na rýchlostné súťaže týchto kategórií si mohli diváci zaspomínať zo 70. a 80. rokov zo Sĺňavy a podujatí o Modrú stuhu Piešťan.
Veľký divácky záujem zaznamenali tiež ukážky jazdy majstra sveta Róberta Hencza zo Štúrova na rýchlostnom motorovom člne kategórie F500. Zaujímavý sprievodný program ďalej pokračoval predstavením vodných lyžiarov z piešťanského Klubu vodného lyžovania, ale aj „lietanie“ nad vodou Aquafly, čo si aj mnohí diváci vyskúšali. Bolo možné vidieť i predvedenie činnosti Hasičského a záchranného zboru z Piešťan. Detských fanúšikov a ich rodičov potešila relax zóna s animátormi a rôznymi aktivitami a skákacím hradom.
Počas podujatia bola nemenej dôležitou podpora a vytvorenie priestoru s cieľom zvýšenia informovanosti o činnosti organizácií Platformy rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením a Centier včasnej intervencie, kde sa návštevníci dozvedeli o cieľoch a poslaní týchto organizácií.
Veľká vďaka patrí partnerom a podporovateľom, čo umožnilo KVMaVŠ zorganizovať podujatie s hodnotným a nevšedným programom bez výberu vstupného.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek