Skvelý výkon piešťanského triatlonistu O. Kuba

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. augusta 2016, 10:06
  • Autor:th


Nevšedný výsledok sa podarilo dosiahnuť piešťanskému triatlonistovi Ondrejovi Kubovi. Na prvom ročníku triatlonu na polovičnej ironmanskej trati Challenge Šamorín, ktorý patrí do prestížnej série Challenge Family, obsadil Piešťanec desiate miesto spomedzi troch stoviek štartujúcich.

V šamorínskom športovom komplexe X-bionic sphere sa počas uplynulého víkendu uskutočnili premiérové preteky prestížnej série Challenge Family na Slovensku. Na štarte sa objavili špičkoví triatlonisti, ako napríklad Evert Scheltinga z Holandska, Tomasz Szala z Poľska či česká jednotka Filip Ospalý.

O. Kubo navyše neštartoval v kategórii profesionálov, nakoľko zatiaľ profesionálnym triatlonistom nie je, no napriek tomu dokázal predviesť obdivuhodný výkon. Do cieľa prišiel na desiatom mieste, keď za sebou nechal mnohých špičkových pretekárov. Člen klubu ŠBR Piešťany absolvoval 1,9 kilometra plávania, 90 km na bicykli a záverečných 21,1 km behu za 4:14:06 hodiny a na víťazného Holanďana Scheltinga stratil takmer 16 minút. „Vrátilo sa mi všetko, čo som pre to obetoval. Prvé miesto vo svojej kategórii, desiata priečka celkovo a najlepší Slovák v cieli. To všetko v mojom osobnom rekorde. Úžasný pocit,“ povedal po absolvovaní šamorínskeho triatlonu O. Kubo.

Ako už Piešťanec spomenul, v celkovom poradí prišiel do cieľa ako najlepší slovenský pretekár a navyše svoju kategóriu mužov od 18 do 24 rokov s prehľadom ovládol. V celkovom poradí za sebou napríklad nechal aj legendárneho českého triatlonistu a niekoľkonásobného víťaza Slovakmana 226 Petra Vabrouška. Ten sa síce špecializuje na dlhé triatlony, no napriek tomu je výkon O. Kuba vynikajúci. Vážnosť celkového umiestnenia potvrdzuje aj to, že sa triatlonu venuje len dva roky. Predtým hrával hokej za mládežnícke kategórie ŠHK 37 Piešťany. Ak mu zdravie a forma vydržia, v budúcnosti by sa mohol stať jedným z elitných slovenských triatlonistov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 23. augusta.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela