Šachové „céčko“ Kúpeľov postúpilo

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. mája 2018, 09:54
  • Autor:Štefan Gregorička

V piatej šachovej lige, v ktorej hrali päťčlenné družstvá z okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany, mal náš okres štvorčlenné zastúpenie.

Z tohto kvarteta si najlepšie počínali šachisti ŠK Kúpele Piešťany „C“, ktorí vyhrali súťaž s päťbodovým náskokom pred ZŠK Vrbové „C“. Zvyšná dvojica našich, Pečeňady a Sokolovce, obsadila posledné dve priečky.
V záverečnom 11. kole sa z našich tešili z výhry len Piešťanci, ktorí zdolali doma CVČ Cífer „C“ 4:1. Ziskom celého bodu prispeli k výhre Matej Elbek Musaev, Urmat Musaev, Peter Divinec a Michal Stolár.
Zvyšné naše trio vyšlo bodovo naprázdno. Vrbovčania prehrali v Trnave s rezervou juniorov Kompletu Modranka 1:4, keď po pol bode za remízu získali Stanislav Jančovič a Juraj Uruzinský, hráči ŠK Sokolovce podľahli doma Lokomotíve Trnava „F“ 0,5:4,5, keď pol bodu uhral Filip Pikus, a šachisti Pečeniad podľahli doma juniorom ŠK Hlohovec 1:4. Jediný bod domácich nahral Lukáš Strečanský.
Víťazom súťaže sa stali hráči Kúpeľov Piešťany „C“, ktorí z desiatich zápasov ani jeden neprehrali. Ich bilancia je osem výhier a dve remízy. O postup do štvrtej ligy sa zaslúžili Matej Elbek Musaev, Urmat Musaev, Peter Divinec, Krištof Šiška, Michal Stolár a Peter Škodáček.
„V budúcej sezóne budeme mať v štvrtej lige dve družstvá, takže každé bude musieť mať svoju súpisku a hráči nemôžu pendlovať. To bude problém, pretože všetky naše družstvá budú hrať zápasy v rovnakom termíne. V klube máme síce 28 šachistov, no polovica z nich nehráva,“ povzdychol si šéf klubu Anton Mihálik, ktorému narobil postup „céčka“ menšie problémy.
Inak vidí situáciu vedúci víťaza piatej ligy Vladimír Gubiš: „Ak bude treba, som v budúcej sezóne ochotný za céčko nastúpiť aj ja. Navyše, chcem osloviť niektorých z našich bývalých hráčov, aby znova začali hrať súťažne. Voľakedy sme mali v Piešťanoch päť družstiev, takže terajšie tri by sme mali bez problémov hráčsky naplniť.“

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava