Šachisti v úvode sezóny úspešní

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. novembra 2015, 08:53
  • Autor:A. Mihálik

Piešťanskí šachisti majú v novej sezóne za sebou tri kolá súťaží a úvod im vyšiel celkom dobre.

Áčko si poradilo s juniormi Modranky 4,5:3,5. Z Piešťancov svoje partie vyhrali Denis Nemšák, Branislav Stepanovic, Anton Mihálik a Jozef Slabý. Remizoval Ján Čuridlo. Béčko vyhralo nad ŠK Senica „B“ 3,5:1,5. Celý bod za výhru získali Jozef Bardík, Matej Musaev a Urmat Musaev. Remizoval J. Čuridlo. Céčko hrajúce v piatej lige zloženej z okresov Trnava, Hlohovec a Piešťany zvíťazilo nad Cíferom „C“ 5:0. Po výhru partie si prišli Andrea Slabá, M. Musaev, Peter Škodáček, Petra Jančovičová a U. Musaev.

V druhom kole sa už družstvám nedarilo. Treťoligové áčko prehralo v Gbeloch 2,5:5,5. Vyhral iba Marek Mihálik a J. Čuridlo. Remizoval D. Nemšák. B-družstvo hrajúce v štvrtej lige podľahlo béčku Vrbového 1,5:3,5. Z Piešťancov vyhral iba U. Musaev, remizoval J. Čuridlo. Céčko prehralo v Trnave s juniormi 2:3. Vyhrala P. Jančovičová a Peter Divinec.

O tom, že domáce prostredie je výhodou aj v šachu, sa potvrdilo v zápasoch tretieho kola. Najskôr áčko zdolalo ašpiranta na postup do druhej ligy Cífer 5:3. Dôležité body za výhru partie získali M. Mihálik, A. Slabá a U. Musaev. Remizovali B. Stepanovic, Adrián Manák, J. Čuridlo a J. Slabý. Béčko si poradilo s Gbelmi „C“ 3:2. Vyhrali J. Bardík, Rastislav Sedlák a Pavol Oravec.

Mládež zo šachového krúžku CVČ Ahoj hrajúca piatu ligu porazila juniorov z Hlohovca 3,5:1,5. Z výhry sa tešili M. Musaev a P. Jančovičová, remizovali A. Slabá a Roman Plško.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 48, ktoré je v predaji od 24. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel