Šachisti uspeli na majstrovstvách SR

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. júna 2017, 15:02
  • Autor:vg/th

V Ružomberku sa počas posledného májového víkendu uskutočnili majstrovstvá Slovenska jednotlivcov i družstiev v rapid šachu. Piešťany mali na podujatí úspešné zastúpenie v kategórii chlapcov do 10 rokov a dievčat do 14 rokov.

Matej Elbek Musaev sa stal majstrom Slovenska medzi chlapcami do 10 rokov, keď zvíťazil spôsobom štart – cieľ a dosiahol plný počet bodov (7 zo 7 partií). „Zástupca piešťanského šachu Matej Elbek Musaev sa zhostil úlohy favorita, mal najvyššie ELO body a nedal súperom šancu, aby ohrozili jeho prvenstvo. Ak mu jeho odhodlanie a usilovnosť vydrží, ešte o ňom budeme počuť,“ povedal na margo jeho úspechu Vladimír Gubiš, šachový tréner z CVČ Ahoj.

Medzi dievčatami do 14 rokov získala striebro Piešťanka Andrea Slabá, ktorá zaostala za víťaznou šachistkou z Rajeckých Teplíc len o bod, keď získala päť bodov. Piešťanská šachistka sa zúčastnila aj súťaže družstiev, keď hosťovala v KŠN Bratislava. Bratislavský oddiel sa stal víťazom majstrovstiev Slovenska družstiev starších žiakov. „Andrea je veľmi ctižiadostivá a usiluje sa o neustále zlepšovanie, preto hráva všetky tri ligové súťaže,“ doplnil V. Gubiš.

Obaja Piešťanci sa v dňoch 10.-11. júna predstavia v Senici v medzištátnom stretnutí mladých šachistov Slovenska proti Maďarsku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava