Ratnovce: Žraloci zožrali Panterov aj Elitu

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. augusta 2016, 08:37
  • Autor:vd

Už takmer dvadsať rokov na betónovom ihrisku v Ratnovciach prezentujú svoju techniku hry s loptou cez sieť nohejbalisti. Mladší aj tí skôr narodení. Jedni sa volajú Žraločí, ďalší sú Panteri. Tretím družstvom je Elita. Tá tento rok skončila na priateľskom turnaji deň pred hodami, v sobotu 23. júla, na tretej priečke. Prvenstvo patrilo Žralokom, Panteri získali striebro.

„Nohejbal sme v našej obci začali hrávať v roku 1998. Svojpomocne, ale s podporou obecného úradu, sme si urobili betónové ihrisko," povedal nám nestor ratnovského nohejbalu Anton Karaba. V začiatkoch si ponad sieť loptu kopali starší hráči, potom sa pridali dorastenci. „Najprv to boli len mužstvá z dediny, ale úroveň stále stúpala a po troch rokoch k nám začali chodiť i hráči zo susedných obcí – z Jalšového a z Banky. Stalo sa pravidlom, že priateľský turnaj hrávame vždy na hody. Dary zabezpečuje starosta. Aj tento rok dostali tri najlepšie mužstvá sošky," dodal A. Karaba.

Najčastejšie sa na stupeň víťazov stavajú Panteri alebo Žraloci. Počas celého turnaja vládne na ihrisku i v jeho okolí úžasná atmosféra. „My starší sa tešíme, keď sa mladším podarí vyhrať. Vtedy hovoríme – dobre sme ich to naučili. Posledný turnaj vyhrali Žraloci – mladší a šikovní. Druhí skončili Panteri – starší a ťažší. Tretí skončil tím Elita s veľmi talentovaným sitárom s najväčšími botaskami na turnaji, Milošom Bodom. V družstve Panterov hrá najstarší hráč Tonko Karaba. Už sa tešíme na budúci rok a veríme, že bude taký vydarený ako tento," uviedol A. Karaba.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 9. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín