Rakúske tímy boli nad sily slovenských ragbistov

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. októbra 2016, 09:12
  • Autor:th

Na futbalovom štadióne PFK Piešťany sa v nedeľu 16. októbra uskutočnila medzinárodná ragby akcia určená najmä pre verejnosť. Na začiatku sa totiž uskutočnil výklad pravidiel a zápasy boli komentované. V prvom stretnutí sa predstavili juniori z Rugby Union Clubu (RUC) Piešťany proti rakúskym rovesníkom z RC Donau Viedeň U18 a po nich si zmerali sily muži RUC Piešťany, resp. Development team, ktorý spája viaceré slovenské mužstvá, s RC Krems v rámci druhej rakúskej ligy.

■ RUC Piešťany U18 – RC Donau Wien Juniorpirates U18 15:31
Juniorský tím RUC nastúpil proti kvalitne pripravenému súperovi z Rakúska. Piešťanci predviedli solídny výkon, a ak budú pokračovať a tvrdo pracovať na tréningoch ako doteraz, v dohľadnej dobe sa dostavia aj vytúžené výsledky a víťazstvá. Piešťanci boli Rakúšanom viac ako vyrovnaným súperom, no, bohužiaľ, dominanciu nevedeli pretaviť do bodov a po individuálnych chybách inkasovali.

■ Development team – RC Krems 6:72
Druhý zápas bol diametrálne odlišný. Slováci sa museli väčšinu času brániť. Je nutné podotknúť, že v družstve dostávajú šancu najmä nováčikovia, čo sa odzrkadlilo aj na výsledku. Projekt Development teamu je dlhodobý a jeho členovia dúfajú, že výsledky sa dostavia neskôr. Hlavnou myšlienkou tohto rozvojového projektu je vyslať signál verejnosti, že aj úplní začiatočníci si nájdu miesto v tíme a majú možnosť si vyskúšať na vlastnej koži tento kolektívny šport.

„Dávam do pozornosti, že trénujeme každý utorok a štvrtok o 17.00 h na štadióne PFK za každého počasia. V piatok sa v telocvični bývalého vodohospodárskeho učilišťa venujeme tzv. Mini rugby, ktoré je určené pre mladšie ročníky, osem až dvanásťročných chlapcov. V neposlednom rade chceme poďakovať všetkým hráčom, divákom, rodičom a, samozrejme, partnerom, bez ktorých by sa táto skvelá ragby akcia neuskutočnila,“ povedal Filip Kráľ, manažér RUC Piešťany.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 43, ktoré je v predaji od 25. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel