Ragby: Dievčatá lepšie ako chlapci

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. októbra 2017, 14:06
  • Autor:th/ts

Piešťanskí ragbisti cestovali prvú októbrovú sobotu na sever Slovenska do Trnového pri Žiline, kde si zmerali sily s domácimi. Za zmienku stojí hlavne účasť dievčenského tímu junioriek, ktoré odohrali napínavý dvojzápas s rovesníčkami zo Žiliny.

Mužskému tímu, ktorý sa zatiaľ v tejto sezóne herne trápi, nevyšlo ani druhé stretnutie 15´s Respect ligy. Žilinskí Medvedi od začiatku diktovali tempo hry a len zriedka sa Piešťanci dostávali do únikov cez solídne zabezpečenú obranu. V druhom polčase sa hra postupne vyrovnala, ale mladý tím Rugby Union Club (RUC) Piešťany nedokázal využiť chyby domácich, a tak sa finálne skóre zápasu zastavilo na cifre 57:10.
„Zápas v Žiline nám nastavil zrkadlo a ukázal, na čom musíme v budúcnosti zapracovať. Najmä pre rozšírenú maródku a nováčikovskú nerozvážnosť nás súper dokonale vygumoval. Aby som len nekritizoval, spolu s chalanmi sme si oddreli plných 80 minút veľmi náročného zápasu,“ povedal hrajúci manažér RUC Piešťany Filip Kráľ.
Okrem zápasu 15´s Respect ligy sa odohral aj prípravný „sedmičkový“ dvojzápas v dievčenskej kategórii, do ktorého sa zapojil aj novovzniknutý tím dievčat RUC. V dvojzápase síce bolo dominantnejšie „ženstvo“ Piešťan, avšak z globálneho hľadiska zvíťazilo hlavne ragby ako šport.
„Po niekoľkomesačných prípravách sme si konečne s chuťou zahrali aj na klubovej úrovni. Je skvelé, že sa na Slovensku prebúdza aj ženská, respektíve dievčenská kategória. Na ihrisku sme boli uvoľnené a hru sme naozaj užívali. Napriek niekoľkým tvrdým skládkam to bola najlepšia časť víkendu a už sa tešíme na odvetu. Prišli nás podporiť aj kamarátky-hráčky zo Slovana, za čo im patrí veľká vďaka. Takisto ďakujem súperkám za skvelú hru,“ uviedla kapitánka dievčat RUC Zuzana Vladovičová.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín