Ragbisti RUC zdolali úradujúceho majstra z Bratislavy

  • Šport / Ostatné športy
  • 30. marca 2017, 10:22
  • Autor:ts

Ragbisti z Rugby Union Clubu (RUC) Piešťany po náročnej zimnej príprave úspešne odštartovali jarnú časť sezóny 2016/17. V nedeľu 19. marca si na neutrálnom ihrisku v Čunove zmerali sily s úradujúcim majstrom Respect Development ligy – RK Bratislava.

Piešťanci do zápasu nastúpili s miernou nervozitou, ktorá sa však po niekoľkých sekundách vytratila a hrali si svoju hru. Kvalitne pripravený súper z Bratislavy bol mierne zaskočený, pretože už v úvodných minútach zápasu sa piešťanským ragbistom podarilo skórovať. Hrali zodpovedne a podľa presných pokynov trénera. Napriek váhovej prevahe súpera sa nebáli útočiť a využívali najmä svoju rýchlosť a mládežnícku drzosť, keď sa im niekoľkokrát podarilo individuálne presadiť a navyšovať skóre.

Všetci hráči si plnili svoje úlohy, zodpovedne bránili a opakovane sa dostávali do smrtiacich brejkov. Polčasový stav 41:0 vyznel jednoznačne pre Piešťancov. Tí sa po prestávke opäť bavili hrou a pridali ešte nejaké „päťky“. V závere mierne poľavili a súper sa dostal do zakončenia. Po bojovných 80 minútach sa ukazovateľ skóre zastavil na 20:80 v neprospech Bratislavčanov.

S výkonom ragbistov bol spokojný aj prezident RUC Piešťany, Terry Purton: „Výsledok je len číslo. V prvom rade sa tešíme z predvedeného výkonu celého tímu, ktorý opäť zaznamenal výrazný progres. Chcel by som pochváliť najmä nováčikov, ktorí si viedli počas celého zápasu veľmi dobre. Dokazuje to len fakt, že ragby je hra pre každého. Napriek vysokému víťazstvu sme stále nohami na zemi, budeme naďalej tvrdo pracovať a tešiť sa z hry. Ragby je zábava. To je základ. V neposlednom rade ďakujem organizátorom, Slovenskej rugbyovej únii, súperovi, rozhodcom, hráčom a partnerom, vďaka ktorým sme sa mohli na zápas dopraviť pohodlne vlastným autobusom.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav