Ragbisti RUC na domácom turnaji štvrtí

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. septembra 2017, 09:20
  • Autor:th/ts

Prvé kolo majstrovstiev Slovenska v „sedmičkovom“ ragby – Memoriál Tonyho Puverle – sa uskutočnilo v piatok 15. septembra v Piešťanoch na futbalovom štadióne PFK.

Ideálne počasie prialo každému priaznivcovi olympijského sedmičkového ragby. V dopoludňajších hodinách sa odohral detský miniturnaj vo vekových kategóriách U8 a U12. Simultánne na dvoch ihriskách si to rozdali tímy z Bratislavy, Trnavy a Piešťan. Podpora viacerých rodičov-divákov hnala svoje ratolesti stále vpred predierať sa so šišatou loptou do súperovho bránkoviska. Heslo dňa: „Ragby je zábava!“ sa dalo vyčítať z každej detskej tváre a to je pre trénerov hnacím motorom pokračovať v práci s najmenšími ragbistami.
Popoludní štartoval mužský turnaj za účasti piatich družstiev – 1. RC Slovan Bratislava, RC Spartak Trnava, RC Žilina Bears, RUC Piešťany a RK Bratislava. Turnajom bez jedinej prehry prešiel Spartak, ktorý dokonale potvrdil predsezónne ambície sústrediť sa na titul 7´s ligy, ktorý im v minulej sezóne unikol len o vlások.

Ragbisti RUC Piešťany skončili na Memoriáli Tonyho Puverle tesne pod stupňami víťazov.

Domáci mladíci sa po striedavých výkonoch umiestnili na štvrtej priečke. „Turnaj nám nevyšiel úplne podľa predstáv, ale ako progres môžeme chápať aj položenie proti každému súperovi. Z víťazstva v poslednom zápase proti RK Bratislava mám obzvlášť radosť, pretože až v nastavenom čase rozhodol môj posledný kop po položení. V klube čelíme novým výzvam, kompletne celý tím ťahá za jeden povraz a snažíme sa naplniť ciele na túto sezónu. Chceme vyhrávať a zlepšovať sa, či už v sedmičkovom ragby alebo v tradičnej pätnástkovej verzii. Momentálne sa však sústredíme na kontaktnejšie 15´s ragby, pretože už v nedeľu 1. októbra privítame v rámci Respect ligy nevyspytateľný RK Bratislava,“ povedal najproduktívnejší hráč a kopáč RUC Piešťany Lukáš Pomajbo.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín