Ragbisti na úvod prehrali s RK Bratislava

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. októbra 2017, 05:21
  • Autor:ts

Piešťanské ragby zažilo mimoriadne nabitý víkend, ktorý sa začal spoločným sústredením reprezentácie žien a prvýkrát aj dievčat do 18 rokov.

Napriek minimálnym herným skúsenostiam ukázali mladé hráčky pravú ragbyovú bojovnosť a takisto potenciál zlepšovať sa. V nedeľu 1. októbra popoludní Rugby Union Club (RUC) Piešťany nestačil na RK Bratislava, keď mu podľahol 24:43, ale do tabuľky si pripísali aspoň bonusový bod za štyri položenia v zápase.
Hra sa prelínala zo strany na stranu, ale po skvelých úvodných minútach piešťanských mladíkov prevzali iniciatívu skúsenejší Bratislavčania a kontrolovali hru. Napriek enormnému záverečnému tlaku RUC si hostia ustrážili víťazstvo.
„Veľmi sme sa tešili na tento zápas. Ako úradujúci majstri minulého ročníka Respect ligy sme boli správne motivovaní, avšak v niektorých situáciách nám chýbal kúsok povestného šťastia, čo sa napokon odzrkadlilo aj na výsledku. Chalani z Bratislavy posilnení o niekoľko zahraničných hráčov využili všetky naše chyby. Napriek úvodu ako z rozprávky sa nám nepodarilo nastaviť si riadne svoj herný systém a pôsobili sme zaskočene. Druhý polčas bol o niečo lepší, ale aj tak sme nedokázali tlak v závere pretaviť do víťazstva,“ vyjadril sa kapitán RUC Dávid Košťál.
■ RK Bratislava – RUC Piešťany 43:24
Body RUC: Košťál, Kováč, Guľáš a Kráľ po 5, Pomajbo a Scherer po 2
V rámci spomínaného sústredenia sa odohral aj miniturnaj oboch vekových kategórií za účasti hráčok zo Zlína, Ostravy a Olomouca. O dievčatá sa po športovej stránke postaralo duo Šlosárek-Navrátil, ktorí sa zhodli na zvyšujúcej sa úrovni ženského ragby na Slovensku. Počas náročného turnajového programu sa „zapotil“ aj rozhodca Michal Mikuláš, ktorý odpískal všetky stretnutia.
Piešťanskí ragbisti ani v druhom zápase 15‘s Respect ligy neokúsili chuť víťazstva a kalich horkosti si museli vypiť až do dna, keď ich Medvedi zo Žiliny deklasovali 57:10.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel