Prekážkový beh Cross race na Bezovci už túto sobotu

  • Šport / Ostatné športy
  • 19. augusta 2015, 10:50
  • Autor:th

Už túto sobotu sa na Bezovci uskutoční prvý ročník prekážkového behu Cross race, ktorý je určený na otestovanie si svojej sily, vytrvalosti, rýchlosti v náročných podmienkach. Ak si chcete vyskúšať niečo nové, trochu sa pritom zablatiť a vyhrať peniaze, neváhajte a príďte si zasúťažiť v sobotu 22. augusta o 10.00 h.

Ako sa vôbec nápad zorganizovať prekážkový beh zrodil? „Myšlienkou Cross race je motivovať ľudí k pohybu. A to tak, že si dajú výzvu zdolať tento prekážkový beh. Niekomu sa môže stať, že preteky nedokončí, a tak sa bude celý rok pripravovať na to, aby to v ďalšom ročníku napravil,“ povedal nám jeden z organizátorov Juraj Filus.
Cross race môžu niektorí poznať aj pod menom licencovaný Spartan race. Ten piešťanský však bude zasadený do prekrásnej prírody pohoria Považský Inovec, do strediska Bezovec neďaleko Piešťan. Organizátori sľubujú náročný beh so zaujímavými prekážkami. „Pretekári sa napríklad budú brodiť bahnom, čaká ich prenášanie pieskových vriec, skákanie do jazera, podliezanie ostnatého drôtu či ďalšie prekážky. Určite to bude zaujímavé,“ uviedol J. Filus. Preteky bude možné absolvovať v dvoch obtiažnostiach v kategóriách mužov a žien. Prvý, ľahší okruh, bude mať približne tri kilometre a bude prichystaný pre tých, ktorí si netrúfnu absolvovať celý šesťkilometrový beh s prekážkami určený pre väčších odvážlivcov. Trať povedie popri „chiranáckych” chatkách a bude pokračovať na 600-metrovú zjazdovku až na vrch Bezovec, kratšia sa vráti späť a dlhšia bude pokračovať poza Šport chatu a detský vlek. Bežať sa bude na čas, pričom každý musí absolvovať všetky prekážky na trati. Kto prekážku nezdolá, bude penalizovaný trestným kolom. Víťaz bude pretekár s najlepším časom.
Okrem trate pre dospelých bude aj ľahký okruh pre deti. Na víťazov čaká finančná odmena a pre najmenších sladké prekvapenia. Samozrejmosťou je tričko pri včasnej registrácii, nutričný balíček a občerstvenie po pretekoch i počas behu.
Po vyhlásení výsledkov sa v zábave bude pokračovať do neskorej noci a pri dobrej hudbe, pive a vatre môžu pretekári i diváci analyzovať výsledky. Zahrá totiž aj piešťanská kapela Slniečko.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav