Polovičný bodový zisk za zelenými stolmi

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. februára 2018, 07:45
  • Autor:Štefan Gregorička

Stolnotenisové družstvá MTJ Piešťany-Moravany majú za sebou ďalších šesť majstrovských zápasov, z ktorých polovicu vyhrali. Po dlhšom čase sa tešilo z víťazstva aj prvoligové „áčko“ MTJ. Okrem neho zabodovalo v regionálnych súťažiach ešte „céčko“ a „éčko“.

Prvé mužstvo MTJ privítalo v moravianskej telocvični dva kolektívy rôznej výkonnosti. Najskôr podľa očakávania zdolalo posledné mužstvo tabuľky z Hontianskych Trstian a potom podľahli favorizovanej Nitre. Trsťany zdolali až nečakane hladko 14:0, keď Peter Behul, Ivan Papák, Jaroslav Jaššo i Martin Malast vyhrali všetky zápasy a získali zhodne po 3,5 bode.
Zápas s OŠG Nitra začali prehrami v oboch štvorhrách a tento bodový rozdiel ostal aj po tucte dvojhier. Z výhry 8:6 sa tak tešili Nitrania. Body za domácich Papák 3, Behul 2 a Malast 1. „Škoda, že Jaššo nepremenil niekoľko mečbalov v zápase proti Pállovi a Peťo Behul nedotiahol do víťazného konca dobre rozohraný zápas s najlepším slovenským kadetom Delinčákom. Napriek našej snahe si hostia dvojbodový náskok ustrážili až do konca stretnutia,“ povedala nám Denisa Malá.
Zvyšné štyri družstvá MTJ si počínali striedavo úspešne. V 15. kole druhej ligy prehrala rezerva v Rohožníku 5:13 (body: Malast 3,5, Marek Lulovič 1,5), v štvrtej lige vyhralo „céčko“ doma nad Gastom Galanta „C“ 17:1 (Lulovič a Ladislav Košút po 4,5, Vladimír Stolár 4, Filip Zajaček 3,5 a Daniel Brenesel 0,5) a v šiestej lige prehralo „déčko“ doma s Bučanmi 4:14 (Brenesel 2,5 a Karol Vytykač 1,5).
V ôsmej lige vyhralo v okresnom derby „éčko“ MTJ v Trebaticiach nad rezervou domáceho OFK 11:7. Body MTJ: Jaroslav Vetrík 4,5, Jozef Miklovič a Richard Hulman po 2,5 a Dušan Ovšonka 1,5. Z Trebatičanov uhral Jozef Polčan tri body, Stanislav Urban, Peter Foltýn a Peter Jankech po 1,5. 

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín