Polmaratón vyhral Piešťanec Vrábel

  • Šport / Ostatné športy
  • 5. mája 2015, 16:06
  • Autor:J. Beňačková-Štefečková

Okolie Piešťan a krásy Považského Inovca prilákali v nedeľu 26. apríla na Beh okolo hradu Tematín takmer osemdesiat bežcov. Dlhšiu dvadsaťjedenkilometrovú trať si vybralo trinásť bežcov, z toho tri ženy. Kratšiu, desaťapolkilometrovú, absolvovalo vyše šesťdesiat.

Štartovalo sa na lúke pri Šport chate na Bezovci. Trasa sa ďalej vlnila po modrej značke smerom na Tematín, kde pokračovala po hrebeni až pod čiernu zjazdovku tzv. päťstovku, na ktorej sa pretekári riadne vytrápili. Strmú lúku vybehlo naozaj len zopár bežcov.
Najlepšie si s dlhou traťou poradil ultramaratónec Martin Vrábel z Piešťan, ktorý ju zvládol v čase 1:40:43 hodiny, a zo žien Michaela Žilková z Dubnice nad Váhom, ktorej sa to poradilo za 2:25:01 h.
Prvenstvo v kratšom behu patrilo Tomášovi Podperovi z Trenčína, nedávnemu víťazovi ultramaratónu Baba – Kamzík, s časom 47:56 minút. Z piešťanských bežcov skončil v kategórii nad 40 rokov prvý Andrej Holovič a na treťom mieste Edo Kučkovský. Zo žien sa darilo Piešťanke Kataríne Drahovskej s časom 57:06 min., ktorej dcéra Lýdia, mimochodom, skončila na tej istej trati tretia.
Pretekárov čakalo po náročnom behu občerstvenie a tombola, kde mohli vyhrať športové ceny, vína, mušty, slivovicu či pamätné predmety o hrade Tematín.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 19, ktoré je v predaji od 5. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava