Piešťanský biker Zeman v Prahe taký úspešný nebol

  • Šport / Ostatné športy
  • 3. marca 2016, 08:40
  • Autor:M. Sarvaš

Piešťanský cyklista Filip Zeman sa zúčastnil posledného kola seriálu zjazdov Downmall Tour 2016 v obchodných centrách. V Prahe sa mu však v sobotu 20. februára nedarilo a skončil na 22. mieste. Naopak, jeho tímový kolega z CTM Racing Teamu, český pretekár Martin Lebl, pražský downmall vyhral.

Po bratislavskom downmalle, kde sa F. Zeman umiestnil najlepšie zo všetkých Slovákov na 12. priečke, sa mu na záverečných pretekoch seriálu zjazdov v obchodných centrách nedarilo. V Prahe po chybe nepostúpil z prvého kola kvalifikácie.

„Hneď v prvej jazde som na druhých eskalátoroch dostal šmyk a trafil som rukou zábradlie, ktoré má rozhodilo a spomalilo natoľko, že som sa rozbiehal skoro z nuly. Stratený čas som sa pokúšal nahnať, kde sa dalo, ale už to nevyšlo,“ opísal jazdu F. Zeman.

„Jazdilo sa super, a keďže minulý rok som videl po prvýkrát downmall práve v Prahe, tak som sa tam tešil najviac z celej tour. Trať bola vyladená do poslednej bodky a mohli sme vidieť aj nejaké nové prekážky. Atmosféra bola fakt hustá – veľa fanúšikov popri celej trati hecovalo jazdcov počas pretekov. V Čechách sa downmall narodil, takže z celej tour tu býva vždy najviac ľudí,“ uviedol piešťanský zjazdár.

Veľký úspech zaznamenal v Prahe M. Lebl, Zemanov spolujazdec z CTM Racing Teamu. Zjazd v obchodnom centre Arkády vyhral suverénne, keďže bol najrýchlejší v oboch kvalifikačných kolách i finálovej jazde. Lebl tak zaznamenal druhé pódiové umiestnenie v tomto ročníku downmallu, v Budapešti skončil tretí.

„Som rád, že to Martin dal a vyhral downmall na domácej trati. Celý čas do toho dával maximum a bolo to vidieť aj na bezchybnej finálovej jazde,” chválil Zeman svojho tímového kolegu. Český pretekár išiel v Prahe plynule, čisto a so svojimi jazdami bol spokojný. M. Lebl prezradil, ako sa snažil nahnať čas oproti ostatným: „Zrýchľoval som hlavne v zákrutách, ktoré som si nadchádzal a podraďoval som.“

Po poslednej zastávke downmallu v Prahe čaká F. Zemana Svetový pohár: „Pomaly už sa blížia aj zjazdové preteky, na ktoré sa veľmi teším. Na prvé kolo Svetového pohára by sme mali ísť 10. apríla do francúzskych Lúrd a potom sa začne kolobeh pretekov po celom svete.“

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 1. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf