Piešťanský biker Zeman piaty na majstrovstvách Európy

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. septembra 2016, 12:32
  • Autor:ms

CTM Racing Team spolu s dvomi Piešťancami Lukášom Učňom a Filipom Zemanom sa zúčastnil počas posledného augustového víkendu Majstrovstiev Európy v zjazde na horských bicykloch v poľskej Wisle. Najlepšie z tímu si počínal F. Zeman, ktorý skončil medzi juniormi na piatom mieste. Učeň bol v kategórii Elite na 28. mieste.

F. Zeman opísal, ako prebiehali majstrovstvá vo Wisle: „Tri dni tvrdého jazdenia preverili každého jazdca a veru bolo koho. Zúčastnili sa aj tí najlepší jazdci Európy a vedeli sme, že to nebude ľahké. Našťastie, všetky pády, defekty a technické problémy s bicyklom som si vyskúšal ešte v tréningoch a v deň pretekov som sa mohol sústrediť už len na jazdenie. Celé tri dni sme mali slnečné a horúce počasie a nebolo to inak ani v nedeľu. Už sme len čakali na divákov, ktorí boli super a urobili okolo trate nezabudnuteľnú atmosféru. V semifinálovej jazde som skončil na ôsmej priečke a vedel som, že vo finále musím zrýchliť. Vo finále išlo všetko, ako malo, až na pár chybičiek, ktoré už nenapravím. Nakoniec z toho bolo piate miesto, za čo som rád. Sezóna sa nám pomaly končí a mňa už čaká len pár pretekov, medzi ktorými sú aj majstrovstvá sveta.”

Svojho kolegu z tímu doplnil L. Učeň: „Trať vo Wisle mám rád, páči sa mi, takže som sa na majstrovstvá Európy naozaj tešil. Vyšlo nám i počasie, trať bola upravená a suchá. Celý víkend sa mi jazdilo dobre, ale, bohužiaľ, v nedeľu som sa nedokázal dostať do takého tempa, ako som chcel, čo sa ukázalo aj na výsledku. Chcel som sa umiestniť do 20. miesta, no nakoniec som skončil až na 28. priečke.“

Z CTM Racing Teamu sa v kategórii Elite umiestnil na 11. mieste Čech Ondřej Štěpánek a hneď za ním jeho krajan Martin Lebl.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 36, ktoré je v predaji od 6. septembra.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek