Piešťanskí šachisti získali cenný bod

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. marca 2018, 08:17
  • Autor:Štefan Gregorička

V predposlednom dvojkole druhej ligy v šachu sa hráči ŠK Löwe Piešťany stretli s družstvami Slovana Bratislava. Hoci proti hráčom s vyšším ELO koeficientom bojovali ako levy, nakoniec získali iba bod. V sobotu podľahli vedúcemu celku súťaže, Slovanu „E“, 3:5 a v nedeľu remizovali so Slovanom „D“ 4:4.

V prvom zápase získali po bode Michal Podjavorínský a Anton Mihálik, po pol bode za remízu pridali Peter Abel a Andrea Slabá. V nedeľu vyhrali svoje partie Adrián Manák a Matej Elbek Musaev, po pol bode si pripísali Peter Abel, Jozef Manák, Ján Čuridlo a Krištof Šiška.
„V stretnutí s lídrom súťaže sme mali na dosah aspoň remízu, no nakoniec sme tesne prehrali. V druhom stretnutí sme dali príležitosť mladým hráčom a oplatilo sa. Uhrali totiž dôležitý bod, ktorý potrebujeme na záchranu. V porovnaní s treťou ligou sú druholigové družstvá kvalitou predsa len na vyššej úrovni. V zápasoch s nimi získavajú naši mladí hráči cenné skúsenosti. Dobré výkony podávajú Denis Nemšák, Adrián Manák, Andrea Slabá, Matej Elbek Musaev a Krištof Šiška. V poslednom dvojkole hráme doma s Potônskou Vežou a Sencom. Verím, že nejaké body získame a druhú ligu si udržíme,“ povedal nám po zápasoch s Bratislavčanmi hrajúci šéf klubu Anton Mihálik.
V predposlednom kole štvrtej ligy zdolali Kúpele Piešťany „B“ v súboji o tretie miesto Naftu Gbely „C“ 3,5:1,5. Celým bodom k tomu prispeli Rastislav Sedlák, Peter Divinec a Peter Škodáček, pol bodu za remízu pridal Pavol Oravec.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava