Piešťanskí šachisti ukončili sezónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. apríla 2014, 14:39
  • Autor:th

Piešťanskí šachisti už majú po sezóne, keďže všetky tri družstvá ukončili účinkovanie vo svojich súťažiach. Prvý tím Piešťan hrajúci v tretej lige skončil na štvrtom mieste, štvrtoligové „béčko“ obsadilo tretiu pozíciu a „céčko“ hrajúce v piatej lige šiestu priečku.

Po víťazstve 6,5:1,5 v poslednom kole tretej ligy v šachu družstiev nad Veľkým Mederom si piešťanskí šachisti udržali štvrté miesto. V stretnutí zaznamenali päť výhier v poradí šachovníc Anton Mihálik, Michal Gono, Denis Nemšák, Jozef Slabý a Ján Čuridlo. Svoje zápasy remizovali Peter Ábel, Marek Mihálik a Adrián Manák. K celkovému umiestneniu sa vyjadril predseda klubu Anton Mihálik: „Štvrté miesto nie je najhoršie. Po zaváhaní v Senici a Trnave-Modranke sme prakticky stratili možnosť hrať o návrat do druhej ligy. Celú súťaž odohrala bez prehry práve Modranka a zaslúžene postúpila.“
Z celkového hodnotenia súťaže po jednotlivých šachovniciach sa na prvých miestach umiestnili štyria Piešťanci. Najlepší výsledok na štvrtej šachovnici dosiahol A. Mihálik, keď z jedenástich stretnutí uhral 7,5 bodu. Piatu šachovnicu vyhral Gono dosiahnutím rovnakého výsledku. Na šiestej šachovnici si výborne počínal Nemšák, ktorý celú súťaž odohral bez prehry a z deviatich zápasov získal 7,5 bodu. Najlepším na ôsmej šachovnici bol Čuridlo, z deviatich partií uhral 8,5 bodu. Výborným výsledkom sa môže pochváliť aj Jozef Slabý hrajúci na siedmej šachovnici. Z deviatich možných získal 6,5 bodu. Béčko Piešťan hrajúce v štvrtej lige sa dostalo v predposlednom kole na prvé miesto a potvrdiť ho malo v záverečnom zápase proti „céčku“ Skalice. Stretnutie sa mu však vôbec nepodarilo a prehralo ho 1:4. Svoju partiu vyhral iba Rastislav Sedlák. „Béčko“ tak obsadilo v súťaži konečné tretie miesto. Počas celého ročníka si dobre počínal Jozef Bardík, ktorý odohral sedem zápasov a získal šesť bodov.
V piatej lige hrajúce „céčko“ odohralo posledný zápas na pôde vedúceho mužstva zo Špačiniec. Piešťanci ho prehrali 1,5:3:5. Svoju partiu vyhral iba Tomáš Škrabák, remizoval Vladimír Orviský. V celkovom zúčtovaní skončili Piešťanci na šiestom mieste. V sezóne sa najviac darilo Orviskému, ktorý z ôsmich možných bodov uhral šesť. Zápis na medzinárodné ELO si zabezpečil Tomáš Škrabák, keď z deviatich partií získal 5,5 bodu. Za dobré výkony treba pochváliť i Marcela Vereša, ten z ôsmich zápasov získal štyri body.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 22. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava