Piešťanskí ragbisti zdolali minuloročných ligových víťazov

  • Šport / Ostatné športy
  • 9. novembra 2016, 09:38
  • Autor:ts

Poslednú októbrovú nedeľu sa na futbalovom štadióne PFK uskutočnil ďalší domáci 15 s zápas Rugby Union Clubu Piešťany. V rámci Respect Development ligy si piešťanskí ragbisti zmerali sily s minuloročným víťazom RK Bratislava a dokázali ho poraziť 43:24.

Od úvodných minút dali hostia Piešťancom pocítiť, že aj tento rok si veria na zisk titulu. Po krátkej strate koncentrácie na začiatku zápasu inkasovali dve rýchle päťky, na ktoré obratom dokázali reagovať a stále sa doťahovali na nepríjemného súpera. Na konci prvého polčasu predviedli Piešťanci niekoľko pekných akcií, čím sa dostali po prvýkrát do vedenia. Polčas sa skončil 17:15.

Do druhého dejstva nastúpili ragbisti RUC s jasným cieľom – dotiahnuť zápas do víťazného konca. Piešťanci dominovali počas celého druhého polčasu, nezaskočila ich ani žltá karta (10-minútové vylúčenie) jedného z rojníkov. Jednoducho sa bavili hrou, útočili do fyzicky zdatnejších Bratislavčanov a takisto aj v mlynoch svojho súpera jednoznačne prehrávali. Konečné skóre sa po náročných osemdesiatich minútach zastavilo na 43:24 v prospech RUC.

Po stretnutí bol s výkonom svojich zverencov spokojný aj prezident RUC Piešťany Terry Purton: „Na chlapcov som veľmi hrdý. Priznám sa, že som si vychutnal celý zápas, ktorý mal tie správne parametre a atmosféru, aká je pre ragby typická. So šiškou sme boli veľmi nebezpeční a každý náš útok zaváňal bodmi. Pri strate šišky sme sa automaticky sústredili na obranné vybiehanie, z čoho bol súper mierne zaskočený, a tak sa nám niekoľkokrát podarilo získať šišku ráznym presingom. Naši chlapci majú potenciál, ale takisto ešte dlhú cestu pred sebou. Ďakujeme súperovi, rozhodcom, hráčom, partnerom a v neposlednom rade fanúšikom za podporu. V nasledujúcom období sa sústredíme na nábor nových hráčov, respektíve hráčok, takže sa neváhajte k nám pridať na tréning každý utorok a štvrtok o 17.00 h na štadióne PFK.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 45, ktoré je v predaji od 8. novembra.



0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava