Piešťanskí ragbisti s prvým víťazstvom v sezóne

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. novembra 2017, 08:34
  • Autor:Tomáš Horký

Hráči a hráčky Rugby Union Clubu (RUC) Piešťany v sobotu 21. októbra vycestovali na ihrisko 1. RC Slovana Bratislava do Čunova. Dievčatá si vo svojom stretnutí vybojovali remízu, muži dokonca získali prvé víťazstvo v sezóne Respect ligy.

Dievčatá si najskôr zmerali sily so slovanistkami v dvojzápase 7´s, v ktorom sa zrodila spravodlivá remíza a v oboch tímoch sa odzrkadlila systematická práca s mládežou na klubovej, ale aj reprezentačnej úrovni. „Do zápasu sme vstúpili naozaj s nadšením. Cítili sme, že baby zo Slovana boli zaskočené, a tak sme to chceli využiť. Prvé stretnutie sme dotiahli do víťazného konca a darilo sa nám aj pri štandardných situáciách. V druhom zápase sme prestali počúvať rady, dopustili sme sa viacerých zbytočných chýb a skúsenejšie súperky prevzali iniciatívu. Ďakujem hráčkam za predvedenú hru a tešíme sa na ďalšie súboje,“ povedala po zápase útočná spojka RUC Natália Šprinclová.
Po zápase nežnejšieho pohlavia nastúpil mladý tím mužov z Piešťan proti rezervnému tímu bratislavského Slovana v rámci 15´s Respect ligy. Od úvodných minút oba tímy nastolili vysoké tempo a každou minútou ich výkony gradovali. Hra a takisto skóre sa prelínalo zo strany na stranu. Polčas skončil lepšie pre Bratislavčanov, tesne 17:14, a obraz hry bol prísľubom zaujímavého rozuzlenia v druhom polčase.
Po prestávke si hlavný rozhodca Martin Janžo ustrážil regulárny priebeh stretnutia, a aj keď miestami na ihrisku panovali emócie, nemusel siahať do vrecka po kartové potrestania. Tak ako je v ragby zvykom, zápas vyvrcholil v posledných minútach. Ešte päť minút pred koncom riadneho hracieho času Slovan viedol 27:24, avšak odvážny prienik cez celé ihrisko a následné položenie zadáka Piešťan Lukáša Pomajba rozhodlo o víťazovi stretnutia. Hráči RUC Piešťany sa tak prvýkrát v tejto sezóne radovali, keď zvíťazili 31:27.
„Výhra na pôde Slovana bude pre nás mať vždy špeciálnu príchuť. Teraz to bolo doslova v hodine dvanástej. Mali sme jasný cieľ, ktorý sme chceli splniť, čo sa nám napokon aj podarilo. Zápas mal ten správny ragbyový náboj so skvelým finišom v úplnom závere. Tešíme sa a pevne veríme, že nás víťazstvo nakopne do ďalšej časti sezóny,“ zhodnotil stretnutie L. Pomajbo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav