Piešťanskí cyklisti bilancovali tohtoročnú sezónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 24. novembra 2016, 08:48
  • Autor:th

Cyklisti z CK Piešťany sa zišli na výročnej členskej schôdzi v penzióne v obci Banka, aby zhodnotili nedávno ukončenú cyklistickú sezónu 2016. Pretekári klubu sa zúčastňovali cestných pretekov v rámci Slovenského pohára Merida Road Cup a tiež na niektorých zahraničných podujatiach organizovaných UCI, medzi ktoré patrili aj paralympijské hry v Riu de Janeiro, kde mali tiež svojho zástupcu.

V tejto sezóne pretekalo za cyklistický klub 18 pretekárov vo vekových kategóriách – muži B, ženy, masters (veteráni) A, B, C, D, E a F a zdravotne znevýhodnení. Slovenský pohár pozostával z 18 kôl, na ktorých sa pretekári CK zúčastnili približne s 50-percentnou účasťou, čo je 148 účastí pre klub. Ten sa v konečnom hodnotení 64 klubov umiestnil na druhej priečke. „Výsledkovo sme zaznamenali 78 umiestnení na stupňoch pre víťazov, pričom sme dosiahli 29 víťazstiev, 25 druhých miest a 24-krát bronz. Navyše sme získali aj päť majstrovských titulov,“ skonštatoval predseda CK Piešťany, Peter Rihay.

Majstrovské tituly získali F. Ostracký v kategórii masters F (70 r.) v časovke jednotlivcov a v časovke do vrchu, M. Gežo v kategórii masters D (60-64 r.) v pretekoch jednotlivcov a v časovke do vrchu a M. Tupý v masters D (60-64 r.) v časovke jednotlivcov. Okrem toho sa vicemajstrami Slovenska vo svojich kategóriách stali D. Tábora (masters D) v pretekoch jednotlivcov, M. Gežo (masters D) v časovke jednotlivcov, M. Tupý (masters D) v časovke do vrchu a P. Rihay (masters F) v pretekoch jednotlivcov.

Miloš Gežo (uprostred) získal v uplynulej sezóne dva tituly majstra Slovenska.

Vladislav Janovjak s vodičom Jánom Gálikom sa zúčastnili paralympiády v Riu, kde v tandemoch v kategórii B (slabozrakí) obsadili 14. miesto v časovke a ôsme v cestných pretekoch. V pretekoch Svetového pohára v španielskom Bilbau boli na piatom a šiestom mieste, v pretekoch Európskeho pohára vo Vrátnej získali dvakrát bronz a z víťazstva sa tešili v pretekoch, ktoré sa konali v Rakúsku. V konečnom poradí Svetového pohára skončili na desiatej priečke.

„Cyklistický klub Piešťany organizoval v tomto roku dve kolá Slovenského pohára v Sokolovciach, a to Majstrovstvá Slovenska v časovke jednotlivcov a cestné preteky. Obec Sokolovce je už niekoľko rokov partnerom pri cyklistických podujatiach, ktoré klub organizuje. Chcel by som poďakovať obecnému úradu a starostovi Mariánovi Dóczymu za organizačnú podporu a všetkým cyklistom za dobré výkony,“ dodal P. Rihay.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 47, ktoré je v predaji od 22. novembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 15. apríla. Tento deň je Svetovým dňom umenia. Meniny má Fedor.
  • 15.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 16. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hlasu. Meniny má Dana, Danica.
  • 16.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
V úvode apríla sa na Banke konalo jarné upratovanie obce. Organizovala ho obec od ôsmej hodiny rannej až do obeda,…
  • 15.04.2024, 16:46
  • Spravodajstvo
utorok, 16. apríla 2024
Meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf