Piešťanská mládež súťažila na vodách Váhu v Komárne

  • Šport / Ostatné športy
  • 17. septembra 2014, 15:39
  • Autor:Martina Bábiková

Posledné, tretie finálové kolo majstrovstiev Slovenska v súťaži Formula Future sa konalo v sobotu 6. septembra v Komárne. Zúčastnili sa ho aj vodáci z Piešťan – Lukáš Paulovič, Pavlína Paulovičová, Lucia Hužovičová, Ján Hužovič a Martin Paulovič. Súťaž pozostávala z dvoch častí – v prvej súťažili vo viazaní vodáckych uzlov, v druhej jazdili na motorovom člne.

V kategórii mladších žiakov sa najlepšie z Piešťancov umiestnil L. Paulovič na treťom mieste a piata skončila P. Paulovičová. Víťazom tejto kategórie bol Oliver Šíra z Malaciek. V kategórii starších žiakov skončila L. Hužovičová na štvrtom mieste, hneď za ňou bol jej brat Ján, siedmu priečku obsadil M. Paulovič. Víťazom sa stal Vladimír Slaný z Bratislavy.
Po tomto kole sa zrátali body každého pretekára z celej série a vyhlásili sa celkoví víťazi majstrovstiev Slovenska. V kategórii mladších žiakov sa ním stal Kristian Viktorin z Malaciek. Z klubu Sĺňava Piešťany skončil ako druhý L. Paulovič, štvrtý bol Filip Fekete, na 10. mieste Nina Reháková, na 12. mieste P. Paulovičová a na 14. priečke Marko Rehák.
Majstrom Slovenska v kategórii starších žiakov sa stal Vladimír Slaný z Interu Bratislava. Z oddielu Sĺňava Piešťany skončil tretí J. Hužovič, ako piata sa umiestnila L. Hužovičová, siedmy skončil M. Paulovič, ôsmy Max Soviš a jedenásta Daniela Reháková. V kategórii družstiev sa Piešťanci umiestnili medzi mladšími žiakmi druhí a medzi staršími dokonca zvíťazili. Ako družstvo skončili celkovo druhé.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 38, ktoré je v predaji od 16. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava