Piešťanka Beitlová bežala so starostami 140 kilometrov

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. júna 2015, 09:51
  • Autor:(th), foto: archív T. B.

Uplynulý víkend patril aj vytrvalostným bežcom, ktorí sa zúčastnili diaľkového behu Stefanik Trail. Bežalo sa z Brezovej pod Bradlom do Bratislavy a hlavnou myšlienkou bolo podporiť dobrú vec.

Bežci a organizátori hľadajú každoročne spôsob, ako podporiť neziskovú organizáciu Plamienok, ktorá pomáha nevyliečiteľne chorým deťom na sklonku ich života a ich rodinám aj v období smútenia po odchode dieťaťa. Prostriedky vyzbierané vďaka príspevku účastníkov a divákov smerujú na podporu odborného personálu, zdravotnú a ošetrovateľskú pomoc, na organizovanie detských táborov a stretnutí rodín v období smútenia.

Za piešťanský región sa v tzv. „starostovskej štafete ZMO” predstavila atlétka Terézia Beitlová z Piešťan a starosta Modrovky Roman Pomajbo. Okrem nich bol členom štafety napríklad primátor Trnavy Peter Bročka či starostovia Maroš Sagan (Cífer), René Blanárik (Dobrá Voda), Vladimír Kaša (Naháč), Radomír Brtáň (Košeca). Sedemčlenná štafeta absolvovala trasu dlhú 140,2 kilometrov.

T. Beitlová nám prezradila detaily z behu a čo ju motivovalo sa Stefanik Trailu zúčastniť: „Spolu sme prebehli 140 km a myslím si, že každý člen tímu vydal zo seba maximum. V cieli sme odovzdali predstaviteľom Plamienka nádeje sumu vo výške 360 eur. Pocity z behu sú skvelé a hlavne išlo o dobrú vec – podporiť ľudí v núdzi. My zdraví ľudia, ktorí môžeme behať a robiť čokoľvek, by sme sa mali aj takouto cestou snažiť pomáhať iným.” 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava