Piešťanec odovzdával skúsenosti holandským bojovníkom

  • Šport / Ostatné športy
  • 22. apríla 2015, 10:21
  • Autor:T. Horký

Tréner bojových umení Patrik Schlesinger z Piešťan dostal vo februári ponuku z Holandska, aby prišiel pracovať ako tréner Team Hardcore Holland so zameraním na MMA, K-1, ruské Sambo a brazílske Jiu-Jitsu a ako školiteľ dvoch bezpečnostných spoločností. My sme trénera z piešťanského Styx Fighters Gymu vyspovedali, čo všetko v Holandsku absolvoval.

„Ako školiteľ bezpečnostnej spoločnosti som mal na starosť výcvik boja zblízka a takticko-technickú skupinovú prípravu pre krízové situácie na jednej z najväčších diskoték v Nemecku Update Discoteque. Čo sa týka práce školiteľa v druhej firme, tam sme sa takisto venovali výcviku boja zblízka a takticko-technickej skupinovej príprave pre krízové situácie, no v reálnom živote, nakoľko ide o veľký motorkársky klub,“ povedal P. Schlesinger na margo školenia a výcviku bezpečnostných spoločností.
V športovom klube Team Hardcore Holland tréner okrem štandardných tréningov viedol aj špeciálnu prípravu profesionálnych zápasníkov, ako napríklad Samir Bourekba, Henry „Superpile“ Akdeniz, Pieter van den Hoek, Riza Murtezowski, Alaca „The Machine“ Kuipersa a mnohých iných. „Popritom som mal na starosti aj zdravotný stav všetkých zverencov, čo som riešil homeopatickou a alternatívnou medicínou, ktorej sa venujem 17 rokov. Skúškou v tejto oblasti bolo pre mňa zvládnutie Genus Epidemicus, čo tiež posilnilo moju pozíciu vedúceho školiteľa,“ doplnil P. Schlesinger, pre ktorého bolo niekoľkotýždňové pôsobenie v Holandsku dobrou skúsenosťou. „Bola to pre mňa veľká pocta a skúsenosť zároveň, nakoľko je zvykom, že my Slováci si pozývame zahraničných trénerov sem a nie, aby si zahraničné veľké organizácie pozývali nás. Túto príležitosť som využil aj na rozvinutie vzájomnej spolupráce a črtá sa reálny holandsko-slovenský projekt Team Hardcore Central so sídlom v Piešťanoch, kde už čoskoro otvoríme dvere všetkým záujemcom.“

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 17, ktoré je v predaji od 21. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín