Organizátori triatlonu Slovakman 226 chystajú novinky

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. januára 2015, 15:24
  • Autor:T. Horký

Piešťanská Lodenica v lete opäť privíta „železných mužov“. V sobotu 1. augusta sa tu totiž po piaty raz uskutoční jedno z najlepších športových podujatí v našom meste – triatlon Slovakman 226.

Riaditelia pretekov Vladimír Baron a Pavol Peciar navštívili minulý utorok viceprimátora Michala Hyneka a dočkali sa ústretovej dohody. „Som rád, že sa toto podujatie organizuje práve v Piešťanoch. Na triatlon máme výborné podmienky. Športovci u nás nájdu všetko, čo k plávaniu, cyklistike aj behu potrebujú. Podujatie každoročne pritiahne mnoho ľudí. Takéto akcie budeme vždy podporovať,“ vyjadril sa M. Hynek na oficiálnej stránke mesta.
Slovakman 226 sa v Piešťanoch uskutočňuje od roku 2011 a teší sa čoraz väčšej obľube. Každoročne sem prichádzajú najlepší triatlonisti a triatlonistky z Česka i Slovenska, ale aj z iných krajín. Už po minuloročnom Slovakmanovi sme sa rozprávali s organizátorom V. Baronom, ktorý nám prezradil, prečo sa preteky udomácnili práve v Piešťanoch: „Piešťany sú veľmi dobrou lokalitou na organizáciu triatlonu. Na jednom mieste sa dá v relatívne malom priestore umiestniť celé zázemie. A dokonca, čo ma teší asi najviac, začínajú chodiť aj diváci.“
Organizátori tiež avizovali, že by chceli Slovakmana ešte viac zatraktívniť. „Radi by sme bežeckú trať dostali viac do mesta medzi ľudí. S tým však musíme opatrne, aby si ľudia na pretekárov zvykli a nebrali ich ako parazitov, čo ich oberajú o miesto na pešej zóne. Mali by byť na nich hrdí, že Piešťany majú dlhý triatlon ako jediné na Slovensku, a mali by vytvoriť atmosféru ako v iných európskych mestách, kde sa na trati povzbudzuje a ľudia sa bavia športom a vzdávajú hold pretekárom, ktorí absolvujú 3,8 km plávania, 180 km cyklistiky a 42,2 km behu,“ uviedol V. Baron.
Len pre informáciu, Slovakman patrí do série Ford Czechman Tour, čo je prestížny český pohár v dlhom triatlone. V Piešťanoch ešte nenašiel premožiteľa legendárny český triatlonista Petr Vabroušek, ktorý Slovakmana vyhral štyrikrát a zrejme nebude na štarte chýbať ani tento rok.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 5, ktoré je v predaji od 27. januára.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava