Olympijského festivalu mládeže sa zúčastní Valová i Erban

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. júla 2017, 12:40
  • Autor:th/olympic

Z Bratislavy v sobotu 22. júla odcestovala slovenská výprava na 14. letný Európsky olympijský festival mládeže (EYOF) do maďarského Győru. Slovenský olympijský výbor na toto multišportové podujatie pre mládež vo veku 14-17 rokov nominoval 79-člennú výpravu s 54 športovcami (29 chlapcov a 25 dievčat), ktorú dopĺňa jedna gymnastická rozhodkyňa.

Súťaže letného EYOF 2017 prebiehajú od pondelka 24. júla do soboty 29. júla. Slováci sa predstavia v siedmich z desiatich športových odvetví v programe podujatia – v atletike, cestnej cyklistike, džude, športovej gymnastike, rýchlostnej kanoistike, plávaní a v tenise.

Papierovo dobré vyhliadky môže mať aj šestica našich reprezentantov v rýchlostnej kanoistike, medzi ktorých patrí aj pretekárka Lucia Valová z ŠK KAJAK Moravany nad Váhom, ktorá sa predstaví v disciplínach C1 200 m, C1 500 m, C2 mix 200 m, C2 mix 500 m, a Róbert Erban, tréner Kajak – Kanoe Piešťany.

Erban si do Győru odskočil už v piatok, aby sa s dejiskom súťaží dobre zoznámil: „Je to pekný areál na mošonskom slepom jazere, ale atypický – namiesto zvyčajných ôsmich-deviatich dráh sa bude jazdiť len v štyroch. To si vyžiada nezvyčajný spôsob súťaženia. Ešte pred rozjazdami sa uskutočnia kvalifikácie. Pri tomto súťažnom systéme sa môže stať kadečo, preto sa ťažko odhadujú naše šance. Veľmi dôležitý bude žreb. Na druhej strane, Maďari milujú rýchlostnú kanoistiku, takže sa teším na výbornú atmosféru. A z výzdoby v meste som už v piatok videl, že EYOF chystajú naozaj na úrovni.”

Po štyroch olympijských účastiach v rokoch 1992-2004 sa exmajster sveta Erban na olympijskom podujatí predstaví premiérovo v trénerskej pozícii. „Bude to nová skúsenosť, na ktorú sa naozaj teším. Znovu po dlhom čase nasajem olympijskú atmosféru,” pochvaľoval si. Teší ho, že vo výprave bude ako olympijský ambasádor aj náš historicky najúspešnejší pretekár na hladkej vode Erik Vlček, ktorý sa vzhľadom na sobotňajšie pretekárske povinnosti do Győru presunie individuálne až v nedeľu. „V roku 2000 sme pri prvom Erikovom štarte na olympiáde sedeli spolu v štvorkajaku, ktorý skončil štvrtý, takže som rád, že budem mať ‚parťáka‘. Erik, ktorého v auguste čakajú majstrovstvá sveta, chce v Győri aj trénovať. Povedal som mu, že môže na to využiť môj kajak, svoj nech si nechá v Komárne,” dodal Erban.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel