Ocenili cyklistov Metelku a Knapca

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. januára 2015, 13:02
  • Autor:T. Horký

O tom, že Piešťany sú mestom bicyklov, netreba nič nové hovoriť, no v minulom roku sa darilo aj cyklistom, ktorí sa tomuto športu venujú na vrcholovej úrovni. Na galavečere Zlatý pedál 2014, kde boli vyhlásení najlepší cyklisti vo všetkých disciplínach, sa dočkali ocenenia piešťanský zdravotne hendikepovaný cyklista Jozef Metelka a fourcrossár Martin Knapec jazdiaci za piešťanský tím CTM Racing.

Paracyklista J. Metelka prežil mimoriadne úspešnú sezónu, v ktorej zaznamenal úctyhodné výsledky z najprestížnejších podujatí. Na majstrovstvách sveta v dráhovej cyklistke v mexickom Aquascalientes získal zlato v stíhacích pretekoch na 4000 metrov v novom svetovom rekorde 4:30,806 min. Na tomto podujatí štartoval aj v disciplíne na jeden kilometer s pevným štartom, kde skončil na výbornom druhom mieste. Striebro získal aj v disciplíne scratch.
J. Metelka sa zúčastnil aj majstrovstiev sveta na ceste v americkom Greenville, kde opäť exceloval a v časovke jednotlivcov obsadil vynikajúcu striebornú pozíciu. Piešťanec, ktorý jazdí v kategórii postihnutia MC4 (podkolenná amputácia), má výborné vyhliadky pre paralympijské hry 2016 v Riu de Janeiro, kde by mohol byť slovenským želiezkom v ohni. Na galavečere Zlatý pedál 2014 bol ocenený aj zjazdár na horskom bicykli M. Knapec, ktorý jazdí za piešťanský tím CTM Racing. V jeho disciplíne fourcross býva vždy veľká konkurencia a každé slušné umiestnenie je považované za úspech. Knapec dosiahol najvýraznejšie výsledky v minulej sezóne vo svetovom pohári v kanadskom Mont-Sainte-Anne, kde obsadil 57. miesto. Rovnako vo svetovom pohári, no tentoraz v americkom Windhame, skončil na 69. priečke a darilo sa mu aj v Európskom pohári na českom Špičáku, kde zajazdil deviate miesto.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 1-2, ktoré je v predaji od 7. januára.


0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín