Najrýchlejší boli žiaci z Moravian a gymnazisti z Piešťan

  • Šport / Ostatné športy
  • 8. decembra 2016, 09:21
  • Autor:cvč

V Piešťanoch sa konal úvodný, zatiaľ nultý ročník Behu študentstva. Študenti a žiaci základných škôl sa v peknom slnečnom počasí vydali na trať dlhú desať kilometrov, aby si pripomenuli dramatické okamihy, za akých vznikol Medzinárodný deň študentstva. Podujatie sa konalo 15. novembra, zorganizovalo ho Centrum voľného času Ahoj.

„Podnetom na vyhlásenie Medzinárodného dňa študentstva sa stali udalosti na jeseň 1939 vo vtedajšom Protektoráte Čechy a Morava a cieľom nultého ročníka Behu študentstva bolo poukázať na tieto historické udalosti spojené so 17. novembrom 1939 a zdôrazniť tímovosť a súdržnosť prostredníctvom bežeckej štafety, ale aj športu ako takého,“ uviedol riaditeľ CVČ Miroslav Petráš.

Ako zdôraznil, v dnešnej uponáhľanej dobe chceli organizátori dosiahnuť cieľ, spoločne sa zastaviť a s chuťou si zašportovať bez ohľadu na dosiahnutý výsledok. Behu sa zúčastnili tri základné a dve stredné školy. Boli však mierne sklamaní zo slabšej účasti piešťanských škôl. „Ale o to viac nás tešil záujem škôl z okolitých obcí,“ dodal organizátor. Desaťkilometrovú trať v kategórii základných škôl najrýchlejšie odbehli žiaci ZŠ s MŠ Moravany nad Váhom a v kategórii stredných škôl Gymnázium Pierra de Coubertina Piešťany. „Ďakujem všetkým zúčastneným školám a verím, že sme položili pevné základy ďalšej bežeckej tradície v Piešťanoch. CVČ by sa týmto chcelo poďakovať Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera za pomoc pri organizovaní podujatia,“ zdôraznil M. Petráš.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 49, ktoré je v predaji od 6. decembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava