Na európske hry pôjde aj osem piešťanských športovcov

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. mája 2015, 09:55
  • Autor:th/sita

V slovenskej výprave na premiérové európske hry v Baku (12.-28. júna) bude minimálne 174 športovcov zo šestnástich športov, medzi ktorými sa nachádza aj osem športovcov z Piešťan. Nomináciu výpravy schválil Výkonný výbor Slovenského olympijského výboru. Do Baku pôjde najrozsiahlejší tím na vrcholné podujatie v dejinách samostatného Slovenska.

Piešťany budú mať na európskych hrách v Baku zastúpenie prostredníctvom ôsmich športovcov – Matej Michálek a Matej Rusnák (kanoistika), Terézia Páleníková, Mária Felixová (basketbal – streetball), Petra Stručková, Beáta Kováčiková, Barbora Baranovičová a Nataša Rybanská (vodné pólo).
Najväčšiu športovú časť slovenskej výpravy budú tvoriť atléti. Počet nominovaných športovcov v jednotlivých odvetviach je nasledovný: atletika 50, vodné pólo 26, rýchlostná kanoistika 15, volejbal 14, športová streľba 10, synchronizované plávanie 10, zápasenie 9 (voľný štýl 5, grécko-rímske zápasenie 3, ženy 1), plávanie 7, triatlon 5, box 4, basketbal – streetball 4, stolný tenis 4, šerm 3, cestná cyklistika 3, horská cyklistika 3, športová gymnastika 2, bedminton 2, lukostreľba 2, karate 1. Pribudne ešte džudo.
V streetballe (verzia basketbalu traja na troch), kde v nominácii figurujú aj Piešťanské Čajky T. Páleníková a M. Felixová, je až 10 hráčok, do Baku však pocestujú len štyri. Konečná zostava družstva sa musí vykryštalizovať do konca apríla.
Medzi esá slovenskej výpravy by mali patriť viacerí rýchlostní kanoisti (v K1 Peter Gelle a Martina Kohlová, v C1 Matej Rusnák, v K2 Erik Vlček, Juraj Tarr, v K4 Marek Krajčovič, M. Michálek, Gábor Jakubík, Viktor Demín) aj strelci (v trape Erik Varga a Zuzana Rehák Štefečeková, v skeete Danka Barteková, v dvojitom trape Hubert Andrzej Olejnik, v pištoli Juraj Tužinský), atléti Marcel Lomnický, Martina Hrašnová (hod kladivom), Jozef Repčík (beh na 800 m), Iveta Putalová (beh na 400 m), Michaela Pešková (400 m prekážky) a Dana Velďáková (trojskok), lukostrelkyňa Alexandra Longová (olympijský luk), zápasníci István Lévai (grécko-rímsky štýl) a Mykola Bolotňuk (voľný štýl) či karatistka Ingrida Suchánková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava