Na Chopok bežali na Plulíkovu počesť

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. októbra 2017, 05:12
  • Autor:Juraj Machovič

Od roku 2009, keď sa konal prvý ročník Memoriálu Vlada Plulíka, uplynulo osem rokov. Každý ročník bol niečím iný a špeciálny.

Zmenili sa niektoré organizačné veci, ale to najdôležitejšie sa nemení a zostáva zachovávané vďaka rodine a všetkým zainteresovaným. Tou je myšlienka rodiny spomenúť si aj formou bežeckého podujatia na otca dvoch detí, priateľa a horolezca Vladimíra Plulíka z Piešťan.
Inak to nebolo ani v posledný septembrový deň, keď sa zišli bežci na južnej strane Chopka, kde sa konal deviaty ročník behu do vrchu. Po posledných prípravách organizátorov za sviežeho a slnečnými lúčmi sprevádzaného sobotňajšieho dopoludnia sa bežci vydali na šesťkilometrovú trať s prevýšením 800 metrov. Na štart, ktorý bol pri hoteli Srdiečko, sa postavilo 114 pretekárov a medzi nimi sa premiérovo predstavil aj syn V. Plulíka, Matúš. Na podujatie prišli i bežci z okolitých štátov, Poľska a Česka.
Šesťnásobného víťaza Jozefa Hlavča v tomto roku porazil práve pretekár z Poľska, Andrzej Dlugozs, ktorý si pripísal na konto druhé víťazstvo na tomto podujatí. Na vrchol Chopku (2024 m.n.m.) dobehol v čase 36:03 min. s náskokom vyše jednej minúty pred spomínaným Hlavčom. Najrýchlejšou ženou, ktorá si poradila s náročnou traťou v Nízkych Tatrách, bola Zuzana Dudášová. Na trase Srdiečko – Chopok strávila 48 minút a 27 sekúnd.
Memoriál sa skončil v popoludňajších hodinách, najlepší pretekári boli ocenení a úplný záver patril tradičnej tombole s hodnotnými cenami. Organizátori sa rozlúčili s bežcami s prianím šťastného návratu domov a pozvaním na budúci ročník.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel