Mladí džudisti zápasili prvýkrát a hneď získali medaily

  • Šport / Ostatné športy
  • 28. októbra 2014, 16:24
  • Autor:T. Horký

V pezinskej Judo aréne sa v nedeľu 19. októbra uskutočnila olympiáda žiakov v džude. Podujatia sa zúčastnilo viac ako 150 zápasníkov, medzi ktorými nechýbali ani piešťanskí džudisti zo športového klubu Styx Fighters Gym. Išlo o historickú premiéru Piešťan v olympijskom športe – džude.

Na turnaji sa predstavili štyria chlapci z piešťanského klubu: Lukáš Božík (9 rokov), Alex Trojan (9 rokov), Dávid Muraňský (10 rokov) a Nikolas Pátrovič (12 rokov), ktorých sprevádzala asistentka trénera pre detské džudo Sabína Babačová. Hoci išlo o ich premiéru, mladíci sa ukázali v dobrom svetle, keď A. Trojan získal striebornú medailu, N. Pátrovič si vybojoval rovnako striebro, D. Muraňský skončil na treťom mieste a len L. Božík ostal bez medaily, no tiež predviedol dobrý výkon.
Spokojnosť so zverencami vyjadril aj hlavný tréner Styx Fighters Gymu Patrik Schlesinger: „Chlapci pozbierali cenné skúsenosti a pevne verím, že ich budú rodičia aj naďalej podporovať v tomto olympijskom športe. Takisto by som bol rád, keby sa v Piešťanoch a okolí pretrhlo puto sedenia pri počítačoch a deti by začali viac športovať, preto robíme nábor členov do toho príjemného kolektívu, kde sú všetci vítaní. Radi nových členov uvidíme vždy v utorok a vo štvrtok od 16.00 do 17.30 hodiny.“
Piešťanský klub v džude zastrešuje pezinský 1JCP (Prvý Judo Club Pezinok) pod vedením Jozefa Tománka, s ktorým Styx Fighters Gym už dlhšiu dobu spolupracuje, a spoločne sa dohodli na názve pre piešťanský detský oddiel, ktorý funguje od 19. októbra, ako 1JCP Piešťany (Prvý Judo Club Piešťany).

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 44, ktoré je v predaji od 28. októbra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava