Metelka si v časovke pohoršil, skončil na deviatom mieste

  • Šport / Ostatné športy
  • 27. júna 2017, 10:29
  • Autor:T. Horký

Aj piešťanský paracyklista Jozef
Metelka sa predstavil na
spoločných majstrovstvách Česka
a Slovenska v časovke v Žiari
nad Hronom a jeho okolí. Medzi
elitnými slovenskými „zdravými“
cyklistami sa paralympionik
jazdiaci za tím Mickey Cranks
umiestnil na deviatej priečke.

Na spoločnom šampionáte Slovákov a Čechov zvíťazil Marek Čanecký z tímu Amplatz-BMC a obhájil titul cyklistického majstra Slovenska v časovke. V piatok dominoval na 40 kilometrov so štartom v Kosoríne a cieľom v Dolnej Ždarni s pohodlným náskokom 52 sekúnd pred Patrikom Tyborom z Dukly Banská Bystrica. Tretí skončil a zároveň titul v kategórii do 23 rokov si vybojoval Adrián Babic (Cyklistický tím Firefly). J. Metelka si oproti minulému roku výrazne pohoršil, vtedy sa umiestnil na štvrtej priečke. Do cieľa prišiel tentoraz deviaty so stratou 3:11,83 minúty na víťaza.

So svojím výkonom nebol Piešťanec vôbec spokojný, no už myslí na ďalšie preteky. „Dnes to, žiaľ, stačilo len na deviate miesto. Očividne sa nedá trénovať na časovku na koni, ale človek sa stále učí. Zmena z Q rings XL bola asi najväčším nezmyslom,keďže výkon padol a o veľa. Našťastie, dal som to pod hodinu, tak som celkom rád. Riadna skúsenosť a hlavne viem, že sa dá úplne rovnako ako v Riu zničiť aj na Slovensku. Ďalší víkend idem vyhrať Svetový pohár. Najväčšia vďaka na svete patrí Dušanovi Mrázovi a Marcele Bobulovej, asi by som bez nich tú časovku nerozdýchal. V neposlednom rade chcem tiež poďakovať Dukle Praha za pomoc pred pretekmi,“ napísal J. Metelka po časovke na svojom facebookovom profile.

Paracyklista priznal, že jazda na koni nebola najlepšou prípravou na preteky.

Medzi účastníkmi časovky chýbali slovenskí jazdci tímu Bora-Hansgrohe, bratia Peter a Juraj Saganovci, a na rozdiel od vlaňajška aj Michael Kolář. Ich oddielový kolega Jan Bárta sa stal českým šampiónom, keď dosiahol víťazný čas 52:08,86 min. Najlepší zo Slovákov Čanecký skončil v spoločnom poradí s Čechmi desiaty s odstupom 4:34 min na víťaza.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 27. júna.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava