Metelka na MS strieborný

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. septembra 2014, 13:20
  • Autor:sita

Slovenský reprezentant Jozef Metelka z Piešťan obsadil druhé miesto v časovke jednotlivcov na majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v americkom Greenville. Metelka v kategórii postihnutia MC4 zaostal v cieli 24,9 km dlhej časovky o 5,95 sekúnd za Čechom Jiřím Bouškom. Pred bronzovým Rusom Sergejom Pudovom mal náskok 18,65 s.

„Metelka rozšíril svoju tohtoročnú zbierku medailí z majstrovstiev sveta o tretie striebro a udržiava si fantastickú bilanciu. Každý štart na MS dosiaľ premenil na medailu – na dráhových MS v mexickom Aguascalientes získal jednu zlatú a dve strieborné medaily,“ informoval vedúci slovenskej výpravy na MS v Greenville Branislav Režňák.
Ďalší cyklistický tandem z piešťanského regiónu Vladislav Janovjak – Róbert Mitošinka (kategória MB) skončil v časovke na 14. mieste. Zvíťazila talianska dvojica Ivano Pizzi – Luca Pizzi, za ktorou Slováci zaostali o 1:55,07 min.
Doplnená informácia z MS:
Slovenský cyklista Vladislav Janovjak s pilotom Róbertom Mitošinkom obsadil v pretekoch skupiny MB – tandemoch zrakovo postihnutých na majstrovstvách sveta v cestnej paracyklistike v americkom Greenville 11. miesto. Slováci sa pokúšali v závere o nástupy, ich ataky však zachytil pelotón. Z titulu sa napokon tešili Španieli Carlos González García a Noel Martin Infante.

Smolu mal v pretekoch skupiny MC4 jazdcov s podkolennou amputáciou Jozef Metelka. Pre defekt musel odstúpiť v šiestom z ôsmich kôl. Smolu mali aj ďalší favoriti, Rumun Karol Eduard Novak spadol v siedmom a Čech Jiří Ježek v poslednom ôsmom kole. Čecha po hrozôstrašnom páde v záverečnom šprinte museli odviezť do nemocnice s ťažkými zraneniami. Preteky vyhral Talian Michele Pittacolo.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela