Metelka je majstrom i vicemajstrom sveta

  • Šport / Ostatné športy
  • 31. marca 2015, 11:47
  • Autor:th

Piešťanský paracyklista Jozef Metelka sa počas uplynulého týždňa predstavil na Majstrovstvách sveta zdravotne hendikepovaných cyklistov na dráhe v holandskom Apeldoorne a podarilo sa mu zopakovať výborné výsledky z minulého roka. V stíhacích pretekoch na štyri kilometre získal svetový titul a v disciplíne pevný kilometer získal striebornú medailu.

Piešťanec žijúci v Londýne získal najskôr vo štvrtok striebornú medailu v disciplíne pevný kilometer v kategórii C4 a zopakoval rovnaké umiestnenie, ktoré vybojoval minulý rok v Mexiku. Poraziť ho dokázal ten istý paracyklista – Jody Cundy, na ktorého stratil 2,505 sekundy. Na treťom mieste skončil Čech Jiří Bouška.
Po dni voľna sa v sobotu podarilo Metelkovi obhájiť titul majstra sveta v stíhacích pretekoch na štyri kilometre. Vo finále zvíťazil nad Rumunom Carolom-Eduardom Novakom. Metelka časom 4:31,841 min. tesne zaostal za vlastným svetovým rekordom z vlaňajšieho šampionátu v mexickom Aguascalientes (4:30,806).
„So svojím výkonom na halovom šampionáte som ozaj spokojný. Verím, že to bude dobrý odrazový mostík do cestnej sezóny a teším sa na Svetový pohár v časovke a majstrovstvá sveta, ktoré budú koncom júla vo Švajčiarsku,“ uviedol na svojom facebookovom profile J. Metelka.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 31. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava