Medailový úspech šachistov

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. mája 2014, 14:33
  • Autor:V. Gubiš

V Starej Ľubovni sa v apríli uskutočnili majstrovstvá Slovenska mládeže v klasickom šachu a piešťanský šach si po dlhej dobe pripísal pekný úspech v podobe bronzovej medaily Andrey Slabej.

V kategórii dievčat do 12 rokov skončila A. Slabá tretia spomedzi 12 súťažiacich. Získala tak možnosť zúčastniť sa na majstrovstvách Európy a zaradila sa medzi reprezentantky v tejto vekovej kategórii.
Pri tejto príležitosti treba povedať, že z hľadiska šachu mládeže zažívali Piešťany úspešné roky v období 2000-2006, keď mládežníci získali z majstrovstiev Slovenska 14 medailí. Potom však prišlo sedem „neúrodných“ rokov, keď bol šach bez medaily. Až teraz zásluhou A. Slabej. Dúfajme, že to nebol opäť na dlhší čas posledný cenný kov.
Majstrovstvá Slovenska jednotlivcov a družstiev v rapid šachu mladších žiakov sa uskutočnili 26. apríla. Reportáž z tohto podujatia vám prinesieme v ďalšom čísle.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 20, ktoré je v predaji od 13. mája.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava