Lyžiarom na tráve sa mimoriadne darilo

  • Šport / Ostatné športy
  • 12. augusta 2015, 08:38
  • Autor:lm

Posledné dva týždne boli pre lyžiarov na tráve mimoriadne náročné, ale aj úspešné. Viacero pretekárov z piešťanského regiónu sa predstavilo na vrcholných podujatiach, kde si pripísali výborné výsledky.

Člen LK Remas Piešťany Matúš Ficel sa zúčastnil juniorských majstrovstiev sveta za účasti 12 krajín, kde okrem alpských štátov štartovali aj lyžiari z Japonska, Iránu i Taiwanu. V slalome obsadil deviatu priečku, v obrovskom slalome a v superkombinácii mu patrilo zhodne 18. miesto.
O pár dní neskôr sa konalo finálové kolo Svetového pohára (SP) žiakov, kde taktiež štartovali aj pretekári mimo Európy. Lyžiari z piešťanského regiónu Adam Masár a Alex Jánoška potvrdili vynikajúcu formu. Masár vyhral slalom aj obrovský slalom, Jánoška bol v „obráku“ druhý a v slalome po riskantnej jazde v druhom
kole vypadol. Obaja ale suverénne zvíťazili v celkovom poradí starších a mladších žiakov a obliekli si dres FIS Children Champion 2015. Vanesa Drahovská bojovala o celkové tretie miesto, ale po slabších výkonoch vo finálových pretekoch, kde bola šiesta a ôsma, skončila nakoniec štvrtá.
V tom istom čase sa konalo ďalšie podujatie SP dospelých v Iráne, kde naša najlepšia lyžiarka na tráve Barbara Míková z Bratislavy, ktorú trénuje reprezentačný tréner Luboš Masár z Piešťan, zvíťazila v obrovskom slalome aj v superkombinácii. Momentálnu líderku SP čakajú ešte preteky vo Švajčiarsku a finále v rakúskom Kaprune.
Pretekári svojimi výsledkami robia radosť aj predsedovi úseku lyžovania na tráve pri Slovenskej lyžiarskej asociácii, Ladislavovi Šandorovi, ktorý je tiež z Piešťan.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 33, ktoré je v predaji od 11. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava