Lyžiari začali sezónu

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. júna 2017, 14:43
  • Autor:lm/th

Lyžovanie na tráve a vodné lyžovanie má v Piešťanoch dlhoročnú tradíciu. Oba športy počas prvého júnového víkendu takmer súčasne odštartovali úvodné preteky. Piešťanci si na nich počínali výborne a podarilo sa im získať viacero pódiových umiestnení.

Lyžiari na tráve sa zúčastnili FIS Children Cup 2017 v nemeckom Ehrenfriedersdorfe, kde sa z reprezentácie Slovenska najlepšie umiestnila staršia žiačka Vanesa Drahovská, keď v slalome aj v obrovskom slalome vybojovala druhé miesta. Alex Jánoška v obrovskom slalome spadol a v slalome bol tretí. Sára Gavalierová, najmladšia piešťanská nádej, skončila v mladších žiačkach štvrtá a piata.

Najbližšie čaká lyžiarov na tráve druhé kolo FIS Children Cupu, ktoré sa uskutoční 17.-18. júna na Ahoji.

Vodní lyžiari sa zúčastnili pretekov Moravia Cup v Olexoviciach, ktoré sú zaradené ako renkingové v kalendári IWWF. Za účasti pretekárov z Rakúska, Slovenska a Česka si výborne počínali aj pretekári z Klubu vodného lyžovania Piešťany. Adam Masár zvíťazil v skokoch, trikoch a v slalome bol druhý. Zároveň sa stal celkovým víťazom v kategórii juniorov v trojkombinácii. Juniorka Zuzana Oravcová taktiež zvíťazila v skokoch aj v slalome, v kombinácii nemohla byť hodnotená, nakoľko v trikoch neštartovala. Najmladší člen piešťanskej výpravy Peter Oravec zvíťazil v trikoch.

Adam Masár získal v moravských Olexoviciach tri zlaté a jednu striebornú medailu.

Najbližšie sa vodní lyžiari zúčastnia na pretekoch IWWF v Pardubiciach, potom na Austrian Open v Rakúsku a, samozrejme, aj na pretekoch Slovenského pohára 1.-2. júla v Piešťanoch. Vrcholom sezóny sú majstrovstvá Európy v Španielsku, kde budú Slovensko reprezentovať práve Oravcová a Masár. V domácej konkurencii si to o tituly majstrov Slovenska rozdajú Piešťanci 19.-20. augusta na Sĺňave.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava