Lyžiari na tráve opäť medzi svetovou elitou

  • Šport / Ostatné športy
  • 20. augusta 2014, 08:27
  • Autor:lm

FIS Children Cup – svetový pohár žiakov v lyžovaní na tráve – vyvrcholil týždenným kempom v talianskom San Sicariu, ktorý bol ukončený finálovými pretekmi v slalome a obrovskom slalome. Trať bola náročná, pretože sa pretekalo na záverečnom svahu olympijského zjazdu žien z Turína 2006. V reprezentácii Slovenska bola aj trojica žiakov z Piešťan, ktorá patrila opäť k najlepším.

Pred finále sa konalo ešte jedno kolo pretekov v Olešnici v Orlických horách, kde Vanesa Drahovská a Alex Jánoška v obidvoch disciplínach obsadili zhodne druhé miesta. Adam Masár toto podujatie vynechal, pretože dal prednosť pretekom na vodných lyžiach, nakoľko sa pripravuje na Majstrovstvá Európy a Afriky vo vodnom lyžovaní v Španielsku.
A. Jánoška potvrdil v stredisku San Sicario svoju celosezónnu formu a v obrovskom slalome skončil tretí a v slalome druhý. Celkovo sa v kategórii mladších žiakov umiestnil na druhej priečke. V. Drahovská obsadila v „obráku“ štvrtú priečku, v slalome skončila strieborná a celkovo bola medzi mladšími žiačkami taktiež druhá. A. Masár, keďže vynechal jedny preteky, už nemal šancu na celkové umiestnenie v prvej trojke, a tak šiel obrovský slalom naplno a nedokončil ho. V slalome bol po prvom kole na druhom mieste so stratou pár stotín, v druhom kole však vynechal poslednú bránku a bol diskvalifikovaný. Medzi staršími žiakmi celkovo skončil na štvrtom mieste.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 34, ktoré je v predaji od 19. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín