Lýdia Drahovská: Bol to môj asi najťažší zimný triatlon

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. februára 2018, 01:58
  • Autor:Tomáš Horký

Ako sme v minulom čísle informovali, triatlonistka Lýdia Drahovská skončila na majstrovstvách sveta v zimnom triatlone, ktoré sa uskutočnili v rumunskom Cheille-Gradistei, tesne pod stupňami víťazov. Talentovaná Piešťanka tak neobhájila bronzovú medailu. Po návrate domov sa s nami nádejná triatlonistka podelila o svoje dojmy zo šampionátu.

Skončiť na štvrtej priečke je takmer vždy sklamaním, nakoľko medaila je blízko. A členka tímu ŠBR Piešťany mala v Rumunsku medailové ambície. „Boli to asi najťažšie preteky v zimnom triatlone, aké som kedy išla. So svojím výkonom som spokojná iba čiastočne, pretože som si myslela, že dokážem udržať rýchlejšie tempo v behu. Ale podmienky vo vysokom snehu boli pre mňa náročné. Tiež viem, že na bežkách mám ešte stále čo zlepšovať,“ referovala piešťanská triatlonistka.
Zároveň detailnejšie popísala priebeh pretekov: „Trate viedli v hlbokom snehu. V behu som čakala, že sa udržím najlepších pretekárok a na bicykli si spravím väčší náskok. Už v prvom bežeckom stúpaní do kopca sme sa potrhali a do depa som dobiehala štvrtá. Bicykel sme museli cez sneh miestami tlačiť, no i napriek tomu som dobicyklovala na druhej priečke. Avšak záverečné štyri kilometre na bežkách rozhodli o umiestnení a ja som skončila na nepopulárnom štvrtom mieste za našou slovenskou reprezentantkou v behu na lyžiach Rebekou Gabčíkovou.“

L. Drahovská získala podporu od Nadácie Slovenského olympijského výboru.

Veľký talent slovenského triatlonu sa môže tešiť aj podpore od Nadácie Slovenského olympijského výboru (SOV). Lýdia Drahovská sa dostala medzi 16 športovcov, medzi ktorých nadácia rozdelí sumu 8000 eur. Drahovskej sa tak ušlo 500 eur, ktoré bude môcť využiť na rozvoj svojej športovej kariéry.
„Keď sme uzatvárali finálovú dvanástku v projekte Ukáž sa!, vedeli sme, že vo viac ako stovke predložených projektov je veľa mladých talentovaných športovcov, ktorí si zaslúžia našu pomoc a pozornosť. Hľadali sme preto spôsob a možnosti, ako pomôcť ďalším. Som rád, že sme našli dodatočné finančné zdroje, ktoré nám pomôžu pokryť ďalších športovcov. Každý dostane rovnako a verím, že aj táto suma im aspoň čiastočne pomôže v ich športovej príprave,“ povedal Dušan Guľáš, predseda Správnej rady Nadácie SOV.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek