Krasokorčuliarky majú prvé úspechy

  • Šport / Ostatné športy
  • 11. novembra 2017, 08:48
  • Autor:Tomáš Horký

V korčuliarskom klube Skating Club Piešťany odštartovali tretiu sezónu, v ktorej prichádzajú s ďalšími novinkami. Počas uplynulého ročníka sa už začali dostavovať prvé krasokorčuliarske úspechy a radi by na to nadviazali aj tento rok.

O tom, čo pre korčuliarskych a krasokorčuliarskych nadšencov v klube prichystali, sme sa zhovárali s trénerkou Ivanou Blahunkovou.
Hoci projekt Skating Club Piešťany funguje tretím rokom, už v minulom ročníku sa medzi nádejnými krasokorčuliarkami začali ukazovať aj talenty na súťažnom poli. Prvé pódiové umiestnenia na seba nenechali dlho čakať a prišla odmena za dobre odvedenú prácu. „Počas minulej sezóny sme absolvovali s našimi prvými pretekárkami niekoľko súťaží. Zúčastnili sme sa pretekov v Novom Meste nad Váhom, v Nitre a dvoch v Žiline. Zatiaľ najväčšie úspechy pre náš klub vybojovala Paulína Beňová, ktorá súťažila počas minulej sezóny v kategórii ‚hviezdičky‘. Je to kategória pre šesťročné dievčatá a Paulínke sa podarilo obsadiť dvakrát druhé, raz tretie a raz štvrté miesto,“ uviedla na margo úspechov trénerka I. Blahunková.

Nádejná krasokorčuliarka E. Tarabová.

Po skončení súťažného ročníka v Skating Clube Piešťany príliš neoddychovali. „Minulú sezónu sme ukončili v apríli, potom nasledovala približne trojtýždňová pauza a následne sa začala letná príprava, ktorá pozostávala z gymnastiky, atletiky, baletu, tréningov zameraných na techniku skokov a z tréningov na kolieskových korčuliach,“ načrtla I. Blahunková o letnej zaberačke.
Dievčatá v rámci prípravy dokonca absolvovali aj niekoľko krasokorčuliarskych kempov. Tri prebiehali v Trenčíne a jeden minikemp si zorganizovali aj priamo v Piešťanoch. „Na týchto sústredeniach sa dievčatá zlepšili v technike korčuľovania a začali aj s nácvikom nových programov na najbližšiu sezónu,“ povedala trénerka krasokorčuliarok.
Taktiež prezradila, že tento rok už úspešne absolvovali výkonnostné testy, ktoré sa konali začiatkom októbra v Nitre: „Testov sa zúčastnilo päť dievčat z klubu a sú jedným z hlavných kritérií na účasť na majstrovstvách Slovenska.“
S piešťanskými krasokorčuliarkami sa v nedávno začatej sezóne plánujú zúčastniť aj niekoľkých súťaží, dokonca majstrovstiev Slovenska. „Radi by sme tento rok vyslali na súťaž viac pretekárov v porovnaní s minulou sezónou. Aktuálne máme po dve pretekárky v kategóriách Nádeje 7, interpretačné korčuľovanie mladšie silver a medzi začiatočníkmi. Jedno dievča je zaradené medzi ‚hviezdičky‘. Mimo súťaženia nacvičujeme s deťmi vianočné vystúpenie a minulý víkend sme deťom zorganizovali Halloween na ľade.“
V piešťanskom korčuliarskom klube sa tréningového procesu aktuálne zúčastňuje približne 20 stálych detí, v rámci školy korčuľovania ďalších 15 až 20 korčuliarov. „Stále však prijímame nové talenty a už sme v komunikácii aj s niektorými škôlkami. Zapojili sme sa i do projektu Havránok v spolupráci s HK Havrani Piešťany s potenciálom otvorenia korčuliarskych škôlok. Sme však otvorení aj pre rekreačných korčuliarov a máme tiež kurz pre dospelých,“ zakončila I. Blahunková.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj