Krakovany žili jubilejným stolným tenisom

  • Šport / Ostatné športy
  • 30. marca 2017, 09:49
  • Autor:V. Seitler

V Kultúrnom dome v Krakovanoch sa počas víkendu 18.-19. marca konali už po dvadsiatykrát stolnotenisové turnaje – Jozefovský turnaj starostov a O pohár starostu obce Krakovany.

Na jubilejnom Jozefovskom turnaji starostov sa v tradičnom súboji so zamestnancami TAVOS-u zúčastnilo 14 starostov a poslancov a päť pracovníkov vodární, preto im v súťaži družstiev museli vypomáhať starostovia. Hoci to boli silné posily – Zemko, Peťušík a Tkacz, silu starostov zastaviť nedokázali. Tí v družstvách opäť zvíťazili, tentoraz 9:7.

V súťaži jednotlivcov došlo opäť k zmene na poste najvyššom. Na turnaj sa tentoraz najlepšie pripravil Július Zemko, starosta Špačiniec, a po prvýkrát vybojoval prvenstvo pred zástupcom obecného zastupiteľstva z Čabu (okr. Nitra) Petrom Vrankom. Tretí bol starosta Trebatíc Juraj Valo, poslednú štvrtú priečku finálovej skupiny obsadil minuloročný víťaz Kamil Mikuš, starosta Nižnej. Medzi jednotlivcami je pred súťažou ťažké podávať tipy na víťaza, aj preto sa stáva z roka na rok zaujímavejšou. Najlepšieho zástupcu zo strany TAVOS-u sme museli hľadať v skupine o útechu. V nej sa najvyššie dostal Dušan Galanďák, ktorý obsadil druhú priečku, teda celkovo skončil šiesty.

Jubilejného 20. ročníka registrovaných hráčov O pohár starostu obce Krakovany sa v nedeľu zúčastnilo 43 stolných tenistov. Hráči z piatych až ôsmych líg tvorili jednu kategóriu a hráči od štvrtých líg vyššie druhú kategóriu. Mnohí z vyššej kategórie pred viacerými rokmi práve na turnajoch v Krakovanoch absolvovali svoje prvé dotyky so stolnotenisovou loptičkou, a tak pri jubilejnom ročníku opäť zavítali do obce neďaleko Piešťan. Prišlo ich 13 a opäť bol zaknihovaný nový víťaz. Stal sa ním treťoligový Marek Lulovič z Piešťan pred Michalom Nemčekom z Malženíc a nestarnúcim Ladislavom Rehákom z Nového Mesta nad Váhom.

Zľava: Kamil Mikuš, Juraj Valo, Peter Vranka, Július Zemko a František Klinovský.

Výkonnostne nižšiu kategóriu, v ktorej súťažilo 30 pretekárov, vyhral Oto Marčan zo Špačiniec pred Petrom Stračárom z Nitry a krakovianskou nádejou Patrikom Predným. Štvrtý skončil tiež domáci Emil Stehlík, ktorý mal vyššie ambície, no nedarilo sa mu. V poli porazených ostal aj Andris. V súťaži útechy sa celkom darilo ďalším Krakovancom: Nedorostovi (druhý) a F. Valovi (tretí). Valo sa ako jediný zo štartového poľa zúčastnil všetkých dvadsiatich ročníkov. Obdivuhodné aj vo vzťahu k jeho veku…

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 28. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek