Florbalisti sa chcú zamerať na mládež

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. septembra 2017, 10:39
  • Autor:Tomáš Horký

Štart súťažných ročníkov vo viacerých kolektívnych športoch sa blíži a výnimkou nie je ani florbal, ktorý v Piešťanoch spravil za posledné roky veľký progres.

FBC Páv Piešťany pred pár dňami informoval o niektorých novinkách, ktoré by mali prispieť k skvalitneniu florbalu v tomto klube.

Spolupráca s CVČ Ahoj sa skončila


Počas štyroch ligových ročníkov FBC Páv dlhodobo spolupracoval s Centrom voľného času Ahoj Piešťany. V novom ročníku sa však oba subjekty od seba odčlenili. „Dôvodom na zlúčenie v roku 2013 bol fakt, že sme nemali trénera, ktorý by sa tomu profesionálne venoval. Pred niekoľkými mesiacmi sme angažovali kouča, ktorý sa osvedčil. Stal sa ním hokejový a kondičný tréner Michal Srnec, a tak nastal čas na absolútne novú koncepciu rozvoja florbalu v meste. Pripravovali sme sa niekoľko mesiacov a som presvedčený, že prinesie pozitívnu budúcnosť množstvu športuchtivých detí,“ uviedol prezident klubu Matúš Kromholc.
Práve na mládeži chce FBC Páv postaviť svoju koncepciu, preto dbá na rozvoj mladých florbalistov. „Ak chceme profesionalizovať tréningovú činnosť mládeže od ranného veku až k juniorom, je nutné angažovať skutočne skúsený tím ľudí, ktorí pôjdu za svojím cieľom – vychovávať nových, technicky a kondične zdatných florbalistov. Naše zázemie pre mládež tvorí investícia viac ako 12-tisíc eur vo forme materiálového zabezpečenia,“ pokračoval M. Kromholc.

O prihlásení do súťaží sa rozhodne


„Všetci hráči od prípravky až po mužov sú registrovaní v Slovenskom florbalovom zväze pod hlavičkou klubu FBC Páv a prihlásenie jednotlivých kategórií do ligových súťaží podmieňujeme tréningovým procesom v klube podľa novej koncepcie,“ stručne povedal prezident klubu na margo toho, koľko z mládežníckych družstiev si v nasledujúcej sezóne zahrá súťažné stretnutia.

Mužský florbal zatiaľ neistý


Otázne je aj to, či sa v ďalšom ročníku predstavia v druhej florbalovej lige muži FBC Páv. Rozhodne sa o tom v najbližších týždňoch. „Muži si vyžadujú veľkú finančnú a časovú náročnosť. Prioritou vedenia klubu je jednoznačne mládež. Muži sú tak v sezóne 2017/18 naďalej otázni. Trénovať však zostane maximálne desať hráčov v Diplomat aréne spoločne s dorastencami,“ doplnil M. Kromholc.

Zavádzajú nové prvky


Vo florbalovom klube zavádzajú nové prvky: jednotné dresy pre všetky kategórie, natáčanie domácich zápasov a ich následná videoanalýza s trénerom, asistent trénera počas zápasu počíta live štatistiky ako napríklad +/- a počet striel každej formácie. Koncepcia pomenúva aj služby naviac, ktoré doteraz nepoznali v žiadnom inom klube.

Zápasy bude hostiť Diplomat aréna


Jednotlivé kategórie FBC Páv budú na tréningový proces a súťažné zápasy využívať dva priestory – telocvičňu v Základnej škole na Holubyho ulici a basketbalovú Diplomat arénu. „Tréningový proces bude nastavený tak, aby počas celého roka boli dni a časy spoločne s miestom rovnaké. Jednotlivé kategórie detí budú mať od dvoch do štyroch tréningov do týždňa. Tí najmenší až po starších žiakov budú trénovať na ZŠ Holubyho, dorast spoločne s mužmi ostávajú v Diplomat aréne. Všetky domáce zápasy každej kategórie by však mali prebiehať v nej,“ pokračoval M. Kromholc.

Bližší kontakt s rodičmi


Pri športujúcej mládeži sú veľmi podstatným faktorom rodičia. Aj na nich sa chcú v FBC Páv zamerať, plánujú zlepšiť komunikáciu s nimi. „Od sezóny 2017/18 organizujeme dobrovoľné rodičovské združenia na pravidelnej báze s rôznymi hodnoteniami, témami, spätnou väzbou od rodičov, podujatiami pre deti a rodičov a mnohé ďalšie aktivity. Prvé bolo 24. augusta v jedálni ZŠ Holubyho. Viac informácií o zmenách a doplňujúce informácie sme pripravení prezentovať na najbližšom rodičovskom združení,“ zakončil prezident klubu M. Kromholc.  

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava