Florbalisti FBC Páv bez mužov, no s dôrazom na mládežníkov

  • Šport / Ostatné športy
  • 7. októbra 2017, 08:47
  • Autor:th

FBC Páv čaká revolučný rok, nakoľko spravili množstvo zmien, aby sa florbal stal v Piešťanoch skutočne kvalitným športom – uvádza klub na svojej oficiálnej webstránke.

Klubu sa podarilo naplniť štyri mládežnícke kategórie, z toho tri herné a jednu predprípravku.

Novým koučom Michal Srnec


Dlhoročnou snahou bolo angažovať trénera, ktorý už má skúsenosti, má záujem venovať sa deťom a zdieľal by s klubom rovnakú filozofiu – mládež je najvyššia priorita. Stal sa ním Michal Srnec, ktorý podľa predstaviteľov FBC Páv presne zapadol do tímovej skladačky. Okrem iného sa môže aktuálne pýšiť florbalovým trénerským kurzom úspešne absolvovaným vďaka Slovenskému florbalovému zväzu. Avšak nič nefunguje dobre bez kvalitnej podpory, a tak spolu s ním kurz absolvovali aj štatutári klubu. Aktuálne majú v Piešťanoch štyroch oficiálnych florbalových trénerov licencie „D“ a všetci pôsobia v FBC Páv. Ak pôjde všetko ako má, v budúcej sezóne by mohli angažovať ešte jedného trénera.

Tréningy najmenších hravou formou


Deti od troch rokov sú systematicky vychovávané k všeobecnému športu – radosti z pohybu, súťaženia, tímovej spolupráce, flexibility, sebadôvery, atď. „Tento rok sme sa začali venovať práci s našimi najmenšími pávmi. Som veľmi rád, že je veľký záujem a deti nezanevreli na šport a chcú sa priučiť niečomu novému. Naše tréningy sú zamerané hlavne na všeobecnú pohybovú prípravu a základy florbalu. Deti majú všetko hravou formou, čo znamená, že do každého cvičenia sú zahrnuté nejaké súťaže a hry,“ poznamenal M. Srnec.

Mladší žiaci získajú zápasové skúsenosti


V kategórii mladších žiakov teší hlavne fakt, že vzniklo úplne nové zoskupenie hráčov, pričom výnimku tvoria traja hráči, ktorí už majú ligové skúsenosti z predchádzajúcich ročníkov. „Sú zaradení do ligovej súťaže na rok 2017/18 a veríme, že sa na svoje prvé skúsenosti so zápasmi veľmi tešia. Prvýkrát sa stretnú s radosťou z gólu, gólov svojich kamarátov-spoluhráčov, z asistencií, prvých bodov, výhrami, ale i prehrami. Spoločne sa však naučíme zvládať všetky emócie tak, aby z nich boli vyspelé osobnosti,“ uvádza sa na klubovom webe.

Letná príprava sa skončila, na rad prichádza súťažná sezóna.

Starších žiakov zlúčili s dorastencami


Zlúčenie starších žiakov s dorastencami bolo nutnosťou z niekoľkých dôvodov. V starších žiakoch absentujú brankári, dorast má dvoch a muži troch. Obe kategórie nemajú nacvičený žiadny herný systém a mladší majú často zlozvyky, ktoré musia tréneri odstraňovať. Využívame okrem Diplomat arény aj možnosť posilňovne, mladí cvičia s vlastnou váhou. Na každý zápas cestuje maximálne 20 hráčov už s brankármi a chlapci sa tak budú musieť snažiť prebojovať do zostavy. Do tejto kategórie neprijímame ďalších hráčov.

Muži hrať nebudú


Filozofia FBC Páv je zameraná na mládež. Množstvo zmien, ktoré sú pre klub revolučné, si vyžadujú aj značnú časovú a kapacitnú náročnosť. Mužský tím sa tento ligový ročník súťaže nezúčastní. Obnovia ho však v ďalšej sezóne, kde aktuálni dorastenci budú doplnení o mužov, ktorí zostali trénovať, pomáhať a asistovať na tréningoch.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek