Exhibíciou v znamení džungle dali bodku za úspešnou sezónou

  • Šport / Ostatné športy
  • 2. mája 2018, 07:40
  • Autor:Viera Dusíková

Krasokorčuliari zo Skating Clubu Piešťany sa v sobotu 21. apríla rozlúčili so zimnou sezónou. Tradičnou bodkou bolo vystúpenie malých aj väčších krasokorčuliarok na tému Džungľa na ľadovej ploche zimného štadióna v Piešťanoch.

Všetci mali originálne kostýmy a každý krasokorčuliar podal vynikajúci výkon. V uvoľnenej atmosfére pôsobilo podujatie ako exhibícia toho najlepšieho. „Dievčatá sa predstavili s jazdami, s ktorými reprezentovali farby svojho klubu počas sezóny. Zožali s nimi nemalé úspechy, veď posúďte sami. Zo šiestich aktívnych pretekárov sa štyria prebojovali do finále Slovenského pohára alebo majstrovstiev Slovenska,“ uviedla trénerka Emília Tarabová zo Skating Clubu Piešťany.
Tu je výpočet ich úspechov: Paulína Beňová reprezentovala na majstrovstvách Slovenska v kategórii Nádeje 8 a umiestnila sa na ôsmej priečke, Nela Krištofovičová skončila vo finále Slovenského pohára v kategórii IK jedenásta, jej klubová kolegyňa Vanessa Mitošinková vybojovala v tejto kategórii piate miesto. Emília Lujza Tarabová v kategórii Basic mladšie skončila vo finále na 12. priečke.
Voľné jazdy v sobotu predviedli aj reprezentantky Lea Smiešna a hviezdička Alica Choreňová. Na vystúpení nechýbali ani dievčatá, na ktoré ešte len športové úspechy čakajú – Anna a Aneta Schott, Nina Líšková, Hanna Mišáková. V spoločných jazdách sa predstavili spolu s trénerkou a autorkou choreografií Karolínou Belancovou.
Na uvítanie sa nezabudli predstaviť aj „dospeláci“, ktorí absolvovali v klube kurz korčuľovania, v spoločnej synchronizovanej jazde, kde ich dopĺňal šikovný trojročný Markus Horváth. Na vystúpení mali svoj choreografický podiel aj trénerky Ivana Blahunková a Emília Tarabová.
„V mene celého Skating Clubu ďakujem všetkým, ktorí prišli podporiť našich krasokorčuliarov,“ dodala E. Tarabová.
Po krátkej tréningovej prestávke klub pokračuje letnou prípravou, kde otvára kurz In-line korčuľovania, kam pozýva deti aj dospelých.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava