Európsky úspech vrbovských nohejbalistov

  • Šport / Ostatné športy
  • 15. decembra 2017, 08:01
  • Autor:th/NK Vrbové

V rumunskom meste Izvorani sa od 15. do 20. novembra konali trináste Majstrovstvá Európy v nohejbale, pod oficiálnou záštitou Rumunského olympijského a športového výboru, ktorých sa zúčastnilo 14 krajín. Šampionát prebiehal na pôde olympijského centra. Súťažili medzi sebou muži, juniori, ženy a mixy.

Slovensko malo po prvýkrát zastúpenie vo všetkých kategóriách. Trnavský kraj reprezentovali hráči z nohejbalového klubu NK Vrbové, Adam Varga a Lukáš Grivalský, ktorí zakončili šampionát so ziskom dvoch strieborných a dvoch bronzových medailí.
Medzi juniormi skončili slovenskí reprezentanti v singloch na štvrtom mieste, keď v semifinále prehrali s Talianskom 1:2. Ďalšou disciplínou boli dvojice, v ktorých skončili pred bránami semifinále. V trojiciach sa im darilo lepšie a konečné finále bolo ozdobou celého šampionátu. Krásne výmeny, kvalitné útočné i obranné herné činnosti, minimum nevynútených chýb, no napokon to aj tak nestačilo na Rumunsko, ktoré zvíťazilo tesne 2:1 (9:11, 11:7, 11:9).
Výkon striebornej trojice – Kratochvíla, A. Varga a Ján Štefančin, s podporou Béreš, Jaroslav Štefančin a Lámi – ocenila potleskom celá hala spolu s víťaznými Rumunmi.
Nasledujúcou kategóriou boli mixy juniorov do 21 rokov. V dvojiciach Slováci vyhrali v zápase o tretie miesto nad Francúzskom 2:0. V trojiciach boli ešte o stupienok lepší, keď prehrali iba finálový zápas s Rumunskom a získali druhú striebornú medailu. Mixy dvojíc hrali v zložení Mokrášová, A. Varga, Lámi a v trojiciach v zložení Kratochvíla, A. Kováčik, A. Varga, Mokrášová.
V kategórii mužov skončili singlisti a dvojice pred bránami semifinále. V trojiciach mužov sa im darilo viac a vybojovali si účasť v semifinále proti Francúzsku, ktorému podľahli 0:2. V zápase o tretie miesto s Maďarskom si to slovenskí reprezentanti v zložení M. Varga, Melíšek, Ševčík, Grivalský, A. Kováčik, D. Kováčik vynahradili, keď získali bronzové medaily.
„V takejto početnej výprave sme boli na šampionáte po prvýkrát. S výsledkami sme veľmi spokojní, nakoľko bolo náročné skĺbiť tréningovú prípravu hráčov z Trnavského, Nitrianskeho, Prešovského a Košického kraja. Touto cestou by sme chceli poďakovať všetkým organizáciám a sponzorom, bez ktorých by príprava a účasť na majstrovstvách Európy nebola možná,“ povedal Zoltán Varga, asistent trénera a člen realizačného tímu slovenskej reprezentácie.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel