Cyklistické preteky Masters v plnom prúde

  • Šport / Ostatné športy
  • 13. júna 2017, 14:03
  • Autor:mt/th

Slovenský pohár v cestnej cyklistike pod názvom Merida Cup má za sebou už siedme kolo. Veľmi úspešne si zatiaľ vedú aj cyklisti z CK Piešťany, ktorí sa pravidelne umiestňujú na stupňoch víťazov.
V prvom kole bola časovka dvojíc v Perneku. Vo svojej kategórii zvíťazil Milan Tupý s Milošom Gežom. Peter Rihay spolu s Františkom Ostrackým skončili druhí, podobne i Peter Polák.

V dňoch 13.-14. mája sa uskutočnilo dvojkolo na východe Slovenska – v Prešove a Sabinove. V Prešove bola časovka jednotlivcov, kde zvíťazil Gežo, Milan Karaba sa umiestnil na druhej priečke, M. Tupý skončil tretí a Peter Polák na štvrtý. Časovka sa išla za výdatnej búrky, na ceste bola súvislá vrstva vody a chcelo to veľmi veľkú odvahu ísť za takých podmienok naplno. V nedeľu boli preteky so štartom v Sabinove a cieľ bol na „brutálnom“ približne päťkilometrovom kopci v horskom stredisku Búče. Gežo skončil druhý, podobne i Karaba, Tupý bol štvrtý a Polák piaty.

V poslednú májovú nedeľu bol štart pretekov v Perneku a cieľ na vrchu Pezinská Baba. Tupý skončil druhý, Polák štvrtý, Gežo piaty, Ostracký tretí, Rihay štvrtý, Monika Stančíková rovnako štvrtá.

Počas prvého májového víkendu boli na programe dve kolá pri Rimavskej Sobote v okolí priehrady Teplý vrch. Za krásneho slnečného počasia bola v sobotu časovka jednotlivcov, kde zvíťazil Gežo. Tupý skončil tretí, Polák štvrtý, Rihay na druhom, Karaba na piatom a Stančíková na druhom mieste. V nedeľu sa pretekári vydali na nesmierne náročný 35-kilometrový okruh, ktorý absolvovali raz až štyrikrát podľa vekových kategórií. Na najkratšej trati obsadil Rihay druhú a Karaba štvrtú priečku. Na trati, ktorá pozostávala z dvoch kôl, obsadil Gežo tretie, Tupý štvrté a Polák šieste miesto. Je pozoruhodné, že Stančíková v kategórii žien obsadila na takej ťažkej trati druhú priečku.

Celkovo po siedmich pretekoch figuruje v priebežnom poradí medzi Mužmi B Marián Stančík na 12. mieste, v kategórii Masters D je Gežo druhý, Tupý tretí a Polák štvrtý, v kategórii Masters F je Karaba druhý, Rihay štvrtý a Ostracký šiesty.

Už počas nasledujúcej nedele sa v Sokolovciach budú konať majstrovstvá Slovenska v časovke jednotlivcov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 23, ktoré je v predaji od 13. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava