Cyklisti absolvovali štyri preteky za týždeň

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. septembra 2016, 10:17
  • Autor:mt

V uplynulých týždňoch absolvovali cyklisti CK Piešťany poriadnu dávku súťažných kilometrov. Konali sa dokonca štyri preteky za týždeň a piešťanskí cyklisti si počínali ako tradične veľmi úspešne.

V pondelok 29. augusta sa uskutočnila časovka jednotlivcov v Jatove. Monika Stančíková v kategórii žien A skončila na prvom mieste, čo bolo jej premiérové víťazstvo, v kategórii mužov B bol Marián Stančík jedenásty, kategóriu masters D vyhral Miloš Gežo, Milan Tupý skončil druhý a Dominik Tábora tretí. Potvrdením dominancie piešťanských pretekárov v tejto kategórii je aj piate miesto Petra Poláka. V kategórii F zvíťazil František Ostracký, Milan Karaba skončil tretí a Peter Rihay obsadil piatu priečku.

V Haliči sa vo štvrtok 1. septembra konali cyklistické preteky, ktorých riaditeľom a hostiteľom bol známy zabávač Jožo Pročko. Konali sa na veľmi náročnom okruhu na ceste, ktorá bola nekvalitná, trpeli bicykle, kolesá, ale aj ruky a chrbát. V kategórii D zvíťazil M. Gežo, druhý skončil M. Tupý a D. Tábora piaty. Kategóriu F vyhral F. Ostracký.

V sobotu 3. septembra sa uskutočnila časovka trojčlenných družstiev v Perneku. V kategórii 5, čo je vek od 180 rokov (súčet rokov trojice), zvíťazil M. Tupý s M. Gežom a s pretekárom CK Rimavská Sobota, druhé skončilo družstvo D. Táboru, P. Poláka a člena CK Sportservis Bratislava. V kategórii 7, čo je vek nad 210 rokov, družstvo v zložení P. Rihay, F. Ostracký a M. Karaba obsadilo druhé miesto.

No a nakoniec 4. septembra boli na programe preteky jednotlivcov opäť v Perneku s cieľom asi kilometer v stúpaní na Pezinskú Babu, ktorá bola čiastočne uzatvorená pre opravu cesty. V kategórii D skončil M. Tupý na druhom, M. Gežo na treťom a D. Tábora na šiestom mieste. V kategórii F bol P. Rihay tretí.

Posledné kolo sa uskutoční v sobotu 17. septembra v Banskej Bystrici, kde sa budú konať neoficiálne majstrovstvá v časovke do vrchu na Šachtičky.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 37, ktoré je v predaji od 13. septembra.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav