Cyklista Tupý na východe so zlatom i striebrom

  • Šport / Ostatné športy
  • 26. mája 2015, 14:39
  • Autor:th/mt

Počas víkendu 16.-17. mája sa konalo druhé a tretie kolo Slovenského pohára Masters Merida Cupu v Prešove a v Sabinove. Za cyklistický oddiel CK Piešťany sa obidvoch pretekov zúčastnil Milan Tupý a nebol tam len do počtu. Prvé a druhé miesto je úspechom pre samotného cyklistu i pre klub.

V sobotu sa uskutočnilo kritérium v centre Prešova. „Bol to pravotočivý okruh s minimom zákrut, navyše sa šlo po absolútnej rovine. Pretože okruh bol pomerne dlhý, pri prejazde cieľom okruhov to pripomínalo časovku so špurtami,“ popísal nám trať piešťanský cyklista M. Tupý. Ten vo svojej kategórii zvíťazil, keď v podstate nedal súperom šancu. Zaujímavosťou pretekov bolo, že sa konali s myšlienkou zachrániť jediný velodróm na Slovensku, ktorú podporili všetci pretekári a organizátori. Nedeľné preteky sa sústreďovali v okolí mesta Sabinov a podľa M. Tupého bola trať dosť náročná: „Išlo o technicky náročný okruh, neustále nejaké stúpanie a klesanie a pritom pofukoval vietor, čo bolo dosť vyčerpávajúce.“ Piešťanec vo svojej kategórii obsadil druhé miesto, keď ho porazil domáci pretekár, ako sa hovorí o galusku.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 22, ktoré je v predaji od 26. mája.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava