CTM Racing Team s Piešťancami bol na majstrovstvách najúspešnejší

  • Šport / Ostatné športy
  • 14. júla 2016, 15:22
  • Autor:ts

Pretekári CTM Racing Teamu s Piešťancami Filipom Zemanom a Lukášom Učňom sa počas posledného júnového víkendu zúčastnili tretieho kola Slovenského pohára v zjazde v Jasnej, ktoré boli zároveň majstrovstvami Slovenska a aj historicky prvými zjazdovými pretekmi na Slovensku v kategórii UCI C2. CTM Racing Team bol najúspešnejším tímom na podujatí. Zeman sa stal juniorským vicemajstrom a Učeň skončil tretí v kategórii Elite Men.

Manažér tímu Tomáš Tóth bol s výsledkami spokojný: „Som veľmi rád, že sme tu mali historicky prvé UCI C2 preteky na jednej z najlepších tratí na Slovensku. Z nášho tímu sa zúčastnili všetci pretekári okrem Erika Caisa. Bol to jeden z najdôležitejších pretekov sezóny, na ktoré sme sa sústredili a pripravovali. Organizátor prichystal náročnú trať svetových parametrov, a tak si naši jazdci prišli na svoje. Titul nám síce o vlások unikol, ale výsledky našich riderov m a veľmi tešia. Teraz nás čaká veľa cestovania a pretekov a pevne veríme, že aj plno dobrých výsledkov.“
Piešťanci Lukáš Učeň a Filip Zeman s medailami z pretekov v Jasnej.

L. Učeň o náročnej trati povedal: „Trať v Jasnej už dobre poznám, sedí mi, a aj napriek menším zmenám sa mi jazdilo veľmi dobre. Podmienky boli tiež ideálne, keďže v noci trochu spŕchlo. Môj cieľ bol umiestniť sa do tretieho miesta, čo sa mi napokon podarilo, takže som spokojný.

Priebeh pretekov opísal aj F. Zeman: „S chalanmi sme trénovali už od piatka, no do pretekárskeho tempa som sa dostal až v nedeľu počas tréningov. Trať bola veľmi rýchla a rozbitá, ale aj napriek tomu mi sadla a každú jazdu som si naplno užíval. Trochu sme sa báli počasia, ale obávaný dážď v nedeľu, našťastie, neprišiel. V semifinále som vyletel z trate a strácal som až desať sekúnd. Vo finále som urobil dve chyby, ale obe som ustál a na víťaza som stratil dve sekundy. Doteraz to bol môj najlepší výsledok v sezóne, ale na ďalších pretekoch sa chystám na najvyšší stupeň víťazov.
Bikeri museli absolvovať aj náročné prekážky.

Českí pretekári CTM Racing Teamu si vybojovali pódiové umiestnenia v rámci Slovenského pohára – Martin Lebl sa pre zranenie postavil na trať po dlhšej dobe a získal hneď druhé miesto so stratou len 19 stotín sekundy na prvého, Ondřej Štěpánek skončil tretí so stratou 2:18 s.

Počas uplynulého víkendu sa zúčastnil CTM Racing Team Európskeho pohára v českom Špičáku. F. Zeman skončil medzi juniormi šiesty, L. Učeň skončil v Malom Finále na 15. mieste. Darilo sa M. Leblovi, ktorý vyhral Malé Finále a so svojím časom by skončil v Super Finále štvrtý.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín