Charitatívny Mikulášsky beh už v sobotu

  • Šport / Ostatné športy
  • 6. decembra 2017, 01:22
  • Autor:ts

Druhú adventnú sobotu 9. decembra sa uskutoční na Námestí slobody v Piešťanoch nultý ročník charitatívneho Mikulášskeho behu.

„Ocenili by sme obliecť sa v rámci možností ako Mikuláš, resp. Santa Claus. V nápadoch sa medze nekladú. Môžete si jednoducho dať červené trenky a bielu košeľu. Inšpiráciu môžete nájsť aj v second hande, kde dostanete ‚Santa veci‘ za babku. Mikulášsku čiapku dostane každý v rámci štartovného, nutné je však prihlásiť sa vopred,“ uvádzajú v tlačovej správe organizátori.
Deti budú štartovať zdarma, obyvatelia azylového domu v Piešťanoch tiež. Dospelí si za štart, mikulášsku čiapku a občerstvenie v podobe vianočného punču zaplatia desať eur, ale je možné aj ľubovoľné štartovné nad túto sumu, ktoré sa pretekár rozhodne nechať charite. Výťažok z akcie pôjde pre deti z azylovému domu, týrané a sociálne slabšie deti, ktoré zastrešuje občianske združenie Myška. To pomáhalo napríklad aj telesne postihnutej Lei Jesenskej z Piešťan.
Trasa Mikulášskeho behu bude viesť cez mesto a mestský park a jej celková dĺžka bude päť kilometrov v podobe dvoch dva a pol kilometrových okruhov. Pre deti, ktoré môžu bežať aj s rodičmi, je prichystaný okruh z Námestia slobody smerom na Winterovu ulicu od „kolonády” v dĺžke 500 metrov.
Štart detí je plánovaný na 15. hodinu a dospelých o 15:15 z Námestia slobody. Registrovať sa môžete od 13. do 14.45 hodiny v inštitúte fyzioterapie, balneológie a rehabilitácie na Rázusovej ulici. Pre tých, ktorí prídu autom, je vhodné parkovisko v obchodnom dome Aupark alebo na Nálepkovej ulici približne dvesto metrov od konania akcie.
Odmenení budú najlepší traja pretekári v kategórii muži a ženy výrobkami, ktoré špeciálne vyrobia deti z azylového domu. Občianske združenie Myška bude mať na vianočných trhoch vlastný stánok, kde bude možné výrobky detí kúpiť a prispieť na dobrú vec. Ceny pretekárom venujú aj ďalší sponzori. Vyhodnotené bude tiež najkrajšie mikulášske oblečenie. Registrovať sa môžete na stránke www.beh.sk (Termínovka/Mikulášsky beh Piešťany, 9. 12.)

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava